Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FOTO: Pasniegtas Autortiesību bezgalības balvas

Šodien, 3.decembrī, pasniegtas Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūras/Latvijas Autoru apvienības (AKKA/LAA) Autortiesību bezgalības balvas par darbu plašu un daudzveidīgu izmantojumu 2018. un 2019.gadā.

Balvas laureāti noteikti pēc darbu izmantojuma datorizētas uzskaites, un tos AKKA/LAA meklē visā pārstāvētajā repertuārā - akadēmiskajā un populārajā mūzikā, rakstniecībā, vizuālajā mākslā, kino un horeogrāfijā.

Autortiesību bezgalības balvu šogad saņēma komponists Arturs Maskats, pētniece Sanita Bērziņa Reinsone, dramaturģe Baiba Jukņeviča, rakstniece Evija Gulbe un māksliniece Linda Lošina, māksliniece Arta Dumpe, mākslinieks Imants Lancmanis, fotogrāfs Ilmārs Znotiņš, kinorežisors Rolands Kalniņš, operators Miks Zvirbulis un komponists Imants Kalniņš, mūzikas un apdares autori Lauma Bērza un Reinis Sējāns, mūzikas un teksta autors Marats Ogļezņevs, mūziķi Dons, Ozols un Kaspars Ansons, komponists Ēriks Ešenvalds, komponiste Maija Einfelde, horeogrāfs Agris Daņiļevičs, komponists Kaspars Bārbals un aranžētājs Mikus Čavarts.

Maskats balvu saņēma par mūziku baletam Bīstamie sakari, Bērziņa-Reinsone - par dzīvesstāstu sakārtojumu Meža meitas. 12 sievietes par dzīvi mājās, mežā, cietumā, kas grāmatā izdots 2015.gadā, Jukņeviča - par lugu Pavasara neprāts, kas ilgstoši tiek izmantota amatierteātros, Gulbe un Lošina - par grāmatu sēriju par Koko un Riko, Dumpe - par skulptūras Leo Svemps iekļaušanu 2018.gada filmā Homo novus, bet Lancmanis - par gleznu Pašportrets pie ābolu vainaga, 2011 un Asaru diena. Sievas portrets publicēšanu Latvijas Nacionālā mākslas muzeja katalogā.

Znotiņš balvu saņēma par 54 fotogrāfiju publicēšanu Pētera Apiņa grāmatā Latvijai - 100, kinorežisors Rolands Kalniņš, operators Miks Zvirbulis un komponists Imants Kalniņš - par 1967.gada kinofilmu Četri balti krekli/ Elpojiet dziļi…, kas tikusi restaurēta un biežāk publiski demonstrēta, Bērza un Sējāns - par 2018.gada dziesmu Sadziedami grupai Tautumeitas, Ogļezņevs - par 2018.gada dziesmu Roku okeāns, bet Dons, Ozols un Kaspars Ansons - par 2018.gada dziesmu Salauzta sirds.

Autortiesību bezgalības balva dibināta 1999.gadā.

Top komentāri

Margarēta
M
Manuprāt, autortiesību bezgalības balva pienākas tantēm, kas apjāja valsti un pamanījās iekasēt pamatā jau no valsts budžeta iestādēm autoratlīdzību par valsts dibināšanas fotogrāfiju Nacionālajā teātrī, lai gan patiesībā autortiesības uz to sen jau kā beigušās un vienmēr bijušas apšaubāmas. Otrajā vietā - invalīde, kas iznomāja lietotas lupatas un nokaitināja kaut kādu lupatbodi, ka nelietīgi viņu parpalas iznomājot un ar to pārkāpjot autortiesības. Trešajā vietā Raimonds Pauls, kurš nekad neredzēja naudiņas, kas ieplūst viņa kontā, pamanīja vien, kad VIDs piestādīja nodokļu rēķinu, no viņa gaudām visi varējām aši izrēķināt, kādas patiesībā astronomiskas summas vecais plinkšķinātāks saņem autoratlīdzībās.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja