Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jau šovakar konkursa Supernova 2020 fināls

Šovakar plkst. 21.25 norisināsies autoru un izpildītāju konkursa Supernova 2020 fināls, ko tiešraidē varēs vērot LTV1, REPLAY.lv, kā arī ar surdotulkojumu LTV7, informēja projekta Supernova 2020 komunikācijas vadītāja Līga Andžāne.

Tiešraidē tiks noskaidrots, kurš uzvarēs Latvijas Televīzijas (LTV) autoru un izpildītāju konkursā _Supernova 2020_ un iegūs tiesības pārstāvēt Latviju 65. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Roterdamā, Nīderlandē. Lai arī uzvarētāju šoreiz pilnībā noteiks skatītāju balsojums, dalībnieku priekšnesumus šovakar vērtēs arī žūrija. 

Šogad žūrijā redzēsim pa vienam pārstāvim no visām trim Baltijas valstīm – Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, kā arī pārstāvi no mūzikas ierakstu izdevniecības Universal Music Group.

Latviju žūrijā pārstāvēs Radio SWH programmu producents un mūziķis Artis Dvarionas, kurš konkursa Supernova žūrijā ir otro gadu. Viņš labi pārzina dziesmas tapšanas ceļu – no idejas līdz klausītāju un kritiķu novērtētam hitam. Radio jomā Artis strādā jau 25 gadus, producējot un vadot raidījumus, kā arī populārāko dziesmu topus. Viņa pārziņā ir arī radio rotācijā iekļaujamo dziesmu izvēle. Kā dziesmu autors, vokālists un menedžeris vienā no savulaik pašmāju alternatīvā roka redzamākajām grupām R.A.P. Artis Dvarionas ir saņēmis vairākas Mūzikas ierakstu Gada balvas.

"Konkursa Supernova skatītājiem, kuri šogad būs galvenie un vienīgie uzvarējušās dziesmas noteicēji, novēlu izvēlēties Eirovīzijas konkursam vispiemērotāko dziesmu. Lieliski, ja tā vienlaikus ir arī laba un gaumīga, taču tieši piemērotība starptautiskajam konkursam, manuprāt, ir vissvarīgākais kritērijs, jo Eirovīzijai ir sava, ļoti izteikta frekvence, kuru pirms balsošanas par kādu no Supernova priekšnesumiem būtu labi uztaustīt. Iespējams, tieši šogad mēs atkal varēsim būt lepni. Lepni par Latvijas augsto vietu Roterdamā," pārdomās pirms fināla dalās Artis Dvarionas.

No Igaunijas žūrijā redzēsim Mārju Merivo-Parro, kaimiņvalsts jaunās alternatīvās mūzikas raidstacijas Raadio 2 galveno satura redaktori. Mārja regulāri uzstājas starptautiskās konferencēs un piedalās diskusiju paneļos, kā arī žūrijās ar mūziku saistītos notikumos. Ieguvusi darba pieredzi arī Amerikas radiostacijās, Mārja veido raidījumu Estonauts Latvijas raidstacijā NABA un Igaunijā producē ikmēneša TV šovu par mūzikas žurnālistiku.

"Es vienmēr jūtos īpaši, šķērsojot to iedomāto līniju, kas šķir mūsu valstis, jo manī mīt dziļa apbrīna par Baltijas valstu mantojumu. Esot daļa no konkursa Supernova žūrijas, es piedzīvoju to, kā popkultūra kļūst daļu no kultūras vēstures. Esmu patīkami satraukta un nevaru vien sagaidīt brīdi, kad atklāšu, kāds ir Latvijas skanējums šogad,"  saka Mārja Merivo-Parro.

No Lietuvas žūrijai pievienosies Gerūta Griniūte – šī gada Eirovīzijas nacionālās atlases žūrijas locekle Lietuvā, kā arī kaimiņvalstī iecienīta dažādu televīzijas šovu un kultūras pasākumu vadītāja. Ieguvusi bakalaura grādu pianistes specializācijā, kā arī maģistra grādu analītiskajā žurnālistikā, Gerūta ir idejas autore un vadītāja TV raidījumam Tarp dalių (ne)plojama, kas stāsta par profesionālo mūziku.

"Eirovīzijā vienmēr atbalstu visas trīs Baltijas valstis, un esmu ļoti priecīga par iespēju vērot Latvijas nacionālās atlases konkursu klātienē. Lietuvai no Latvijas būtu ko pamācīties, jo mūsu valsts joprojām ir ceļā uz savu pirmo uzvaru Eirovīzijā," teic Gerūta Griniūte. 

Jau ceturto gadu konkursa Supernova žūrijā ir Petri Mannonens, Universal Music Group Baltijas reģiona vadītājs un komercdirektors Somijā, kurš piedalījies gan dziesmu izvērtēšanā atlases kārtās, gan vēros dalībnieku priekšnesumus finālā.

"Esmu gandarīts atkal būt Supernova žūrijas sastāvā un, pateicoties šim LTV konkursam, sekot līdzi Latvijas mūzikas tirgus attīstībai. Konkurss lieliski atspoguļo jaunākās muzikālās vēsmas gan jaunu mākslinieku, gan jau pieredzējušu mūziķu izpildījumā, un palīdz virzīties uz priekšu tiem, kuri mērķtiecīgi strādā pie savas muzikālās karjeras attīstības ne tikai Latvijā, bet potenciāli arī Eiropas mērogā," saka Petri Mannonens.  

Šogad Supernovas uzvarētāju noteiks skatītāji, balsojot internetā, zvanot un sūtot īsziņas. 

Jau ziņots, ka par konkursa Supernova 2020 uzvarētāju kļūs tas dalībnieks, kurš balsošanas laikā būs ieguvis vislielāko balsu skaitu. Skatītāju telefonbalsošana un SMS balsošana, kā arī balsojums tiešsaistē konkursa mājaslapā https://supernova.lsm.lv/lv/ sāksies pēc pēdējās fināla dziesmas izskanēšanas un ilgs vismaz 10 minūtes.

No viena tālruņa numura par vienu dalībnieku, zvanot un sūtot SMS, būs atļauts nobalsot tikai vienu reizi jeb viens zvans un viena īsziņa no viena numura. Savukārt, balsojot internetā, no vienas IP adreses par vienu dalībnieku varēs nobalsot ne vairāk kā piecas reizes. 

65. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, kas maijā notiks Roterdamā, Nīderlandē, piedalīsies 41 dalībvalsts. Latvijas pārstāvis uzstāsies otrajā pusfinālā, kas notiks 14. maijā, un  par vietu finālā cīnīsies ar dalībniekiem no Igaunijas, Dānijas, Austrijas, Šveices, Somijas, Moldovas, Sanmarīno, Serbijas, Islandes, Čehijas, Grieķijas, Bulgārijas, Armēnijas, Gruzijas, Portugāles un Albānijas. Visas minētās otrā pusfināla valstis, kā arī Francija, Lielbritānija un Spānija no tā saucamā "lielā piecinieka" varēs balsot par Latvijas dziesmu, panākumu gadījumā ļaujot tai startēt Eirovīzijas finālā.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja