Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Svētdiena, 30. jūnijs
Tālivaldis, Mareks

Jaunā kultūras ministre pirmajā ārvalstu darba vizītē dosies uz Kanādu

Kultūras ministre Agnese Lāce (P) no svētdienas, 30.jūnija, līdz pirmdienai, 8.jūlijam, darba vizītē apmeklēs Kanādu, informēja ministres padomniece Rita Plūme.

Vizītes laikā ministre tiksies ar Kanādas kultūras ministri Paskālu Sentonžu. Abas amatpersonas plānojušas pārrunāt jautājumus par iespējamu sadarbību Hāgas konvencijas par kultūras vērtību aizsardzību bruņotu konfliktu gadījumā ieviešanā, kā arī latviešu diasporas kultūras aktivitātes. Tikšanās laikā tiks diskutēts arī par kultūras lomu ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķu sasniegšanā.

Laika posmā no 4.jūlija līdz 7.jūlijam Lāce piedalīsies XVI Latviešu Dziesmu un deju svētku Kanādā pasākumos, kā arī tiksies ar latviešu diasporas pārstāvjiem. Paredzēta arī tikšanās ar Toronto Starptautiskā filmu festivāla rīkotājiem, kā arī dalība diskusijās Pasaules latviešu jaunatnes seminārā 2x2.

Viesojoties Kanādā, ministre apmeklēs arī Kanādas Nacionālo galeriju un tiksies ar tās direktoru Žanu Fransuā Belili. Tāpat ministre tiksies ar Kanādas operas pārstāvjiem.

Jau rakstīts, ka Saeima 20.jūnijā kultūras ministres amatā apstiprināja toreizējo KM parlamentāro sekretāri Lāci. Viņu amatam piedāvāja Progresīvie pēc tam, kad kultūras ministre Agnese Logina (P) nolēma personīgu iemeslu dēļ atkāpties no amata. Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) nolēma Lāci virzīt apstiprināšanai Saeimā.

Par Lāci nobalsoja 52 deputāti, pret bija 27, bet neviens deputāts neatturējās. Par balsoja Progresīvo, Zaļo un zemnieku savienības un Jaunās vienotības frakcijas deputāti. Vēl Lāci atbalstīja pie frakcijām nepiederoši deputāti Oļegs Burovs (GKR), Igors Rajevs un Andrejs Ceļapīters.

Pret Lāces kandidatūru balsoja Nacionālās apvienības un Apvienotā saraksta frakciju deputāti. Balsojumā nepiedalījās Latvija pirmajā vietā un Stabilitātei frakcijas, kā arī nupat Progresīvo frakciju pametušais deputāts Edgars Zelderis.

Kā vēstīts, Lāce iepriekš bijusi padomes locekle Sabiedrības integrācijas fondā, vadošā pētniece migrācijas un integrācijas jomā sabiedriskās politikas centrā Providus. Tāpat bijusi biedre tādās nevalstiskajās organizācijās kā biedrībā Gribu palīdzēt bēgļiem un biedrībā Ar pasaules pieredzi Latvijā.

Lāce ieguvusi maģistra grādu politikas zinātnē Latvijas Universitātē, kā arī maģistra grādu socioloģijā ar specializāciju migrācijas studijās Deusto un Osnabrikas universitātē Amsterdamā.

Lāce kandidēja aizvadītajās Eiropas Parlamenta vēlēšanās no partijas Progresīvie. Kandidātes anketā norādīts, ka Lāce teicami zina angļu valodu, labi - vācu un nīderlandiešu valodu, bet pamatzināšanu līmenī - spāņu valodu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja