Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 27. jūnijs
Malvīne, Malvis

Jaunās kultūras ministres biroju vadīs Loginas biroja vadītāja Birzaka-Priekule

Jaunās kultūras ministres Agneses Lāces (P) biroju vadīts iepriekšējās kultūras ministres Agneses Loginas (P) biroja vadītāja Līna Birzaka-Priekule, noskaidroja aģentūra LETA.

Pirms darba Loginas birojā Birzaka-Priekule bija Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) izstāžu kuratore un mākslas pētniece. Viņa veidojusi izstādes Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā, laikmetīgās mākslas centrā Kim?, izstāžu zālē Arsenāls un LNMM galvenajā ēkā. No 2019.gada ir vieslektore Latvijas Mākslas akadēmijā.

Jaunās kultūras ministres komandā būs arī Rita Plūme, kura pildīja Loginas padomnieces pienākumus sabiedrisko attiecību jautājumos un turpinās pildīt šos uzdevumus arī Lāces komandā. Tāpat jaunā ministre no Loginas "pārmantos" palīdzi Baibu Puisīti.

Ministres padomniece publiskās pārvaldes un attīstības projektu jautājumos būs Signe Grūbe, kura pildīja šos pienākumus arī iepriekš - Loginas komandā. Gan iepriekšējās, gan arī jaunās kultūras ministres ārštata padomnieks mediju jautājumos būs Kārlis Dagilis.

Kā pauda Plūme, par nākamo Kultūras ministrijas (KM) parlamentāro sekretāru vēl notiek diskusijas.

Jau rakstīts, ka Saeima ceturtdien kultūras ministres amatā apstiprināja līdzšinējo KM parlamentāro sekretāri Lāci. Viņu amatam piedāvāja Progresīvie pēc tam, kad kultūras ministre Agnese Logina (P) nolēma personīgu iemeslu dēļ atkāpties no amata. Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) nolēma Lāci virzīt apstiprināšanai Saeimā.

Par Lāci nobalsoja 52 deputāti, pret bija 27, bet neviens deputāts neatturējās. Par balsoja Progresīvo, Zaļo un zemnieku savienības un Jaunās vienotības frakcijas deputāti. Vēl Lāci atbalstīja pie frakcijām nepiederoši deputāti Oļegs Burovs (GKR), Igors Rajevs un Andrejs Ceļapīters.

Pret Lāces kandidatūru balsoja Nacionālās apvienības un Apvienotā saraksta frakciju deputāti. Balsojumā nepiedalījās Latvija pirmajā vietā un Stabilitātei frakcijas, kā arī nupat Progresīvo frakciju pametušais deputāts Edgars Zelderis.

Kā vēstīts, Lāce iepriekš bijusi padomes locekle Sabiedrības integrācijas fondā, vadošā pētniece migrācijas un integrācijas jomā sabiedriskās politikas centrā Providus. Tāpat bijusi biedre tādās nevalstiskajās organizācijās kā biedrībā Gribu palīdzēt bēgļiem un biedrībā Ar pasaules pieredzi Latvijā.

Lāce ieguvusi maģistra grādu politikas zinātnē Latvijas Universitātē, kā arī maģistra grādu socioloģijā ar specializāciju migrācijas studijās Deusto un Osnabrikas universitātē Amsterdamā.

Lāce kandidēja aizvadītajās Eiropas Parlamenta vēlēšanās no partijas Progresīvie. Kandidātes anketā norādīts, ka Lāce teicami zina angļu valodu, labi - vācu un nīderlandiešu valodu, bet pamatzināšanu līmenī - spāņu valodu.

Logina sāka pildīt kultūras ministres pienākumus 2023. gada 15. septembrī. Neilgi pēc tam viņas komandai pievienojās Lāce, kļūstot par KM parlamentāro sekretāri.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Atjaunots Vilhelma Purvīša dzimto māju ābeļdārzs

Latvijas ainavu gleznošanas lielmeistara Vilhelma Purvīša dzimtās mājas Vecjauži, kur mājvietu radis šobrīd Latvijā vienīgais māksliniekam veltītais muzejs, aicina apmeklēt tā brīvdabas ekspo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja