Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

KDi iesaka: Depeche Mode gars Berlīnes mežā

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Depeche Mode gars Berlīnes mežā

21. novembrī kinoteātros visā pasaulē tiks demonstrēta koncertfilma Depeche Mode: Spirits in the Forest. To uzņēmis fotogrāfs un režisors Antons Korbeins. Filma ne tikai tver grupas Depeche Mode enerģiju un šova krāšņumu, bet arī parāda, kā mūzika ir ieaudusies klausītāju dzīvē. Caur sešu Depeche Mode fanu stāstiem filma atklāj, kā un kāpēc grupas nozīme turpinājusi augt visā tās darbības laikā, kā arī piedāvā ieskatu mūzikas spējā vienot cilvēkus kopienās, pārvarēt nelaimes un veidot saikni, par spīti valodas, vietas, dzimuma, vecuma un apstākļu uzliktajām robežām. Filmā ir kombinēts turnejas Global Spirit Tour (2017–2018) pēdējā, Berlīnes brīvdabas estrādē Waldbühne notikušajā šovā uzņemtais materiāls ar dokumentāliem kadriem, kuros ir redzami Depeche Mode fani dažādās pilsētās.

Koncertfilma

Kinoteātros Kino Citadele 21.XI plkst. 19.20 un 20 un Splendid Palace plkst. 19

Biļetes EUR 11,20–15 

***

Daudz asiņu un līķu

Režisors Elmārs Seņkovs iestudējis savu pirmo izrādi Liepājas teātrī – trilleri Šekspīrs, kas tapis sadarbībā ar dramaturģi Rasu Bugavičuti-Pēci. Iestudējumā būs daudz asiņu un melnā humora. Uz skatuves satiksies Ričards III, lēdija Makbeta, Džuljeta, Otello un citi varoņi. Tā ir izrāde par to, kā cilvēki manipulē cits ar citu un viltus informācija maina situāciju. Lomās: Inese Kučinska, Egons Dombrovskis, Kaspars Gods, Edgars Pujāts, Kaspars Kārkliņš, Edgars Ozoliņš, Gatis Maliks, Mārtiņš Kalita, Rolands Beķeris un Pēteris Lapiņš.

Šekspīrs

Liepājas teātrī 16., 17.XI plkst. 18, 29.XI plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzē EUR 6–16

***

Šovs 

Sestdien, 16. novembrī, klubā Palladium Rīga notiks grupai Pink Floyd veltītais britu apvienības Brit Floyd šovs. Tajā tiks svinēta albuma The Wall 40 gadu jubileja. Skanēs arī albumu The Dark Side of the Moon, Wish You Were Here, Animals un The Division Bell dziesmas.

Brit Floyd

Klubā Palladium Rīga 16.XI plkst. 20

Biļetes Biļešu servisā EUR 39

***

Pretrunīgais romantiķis

Sestdien, 16. novembrī, Ventspils koncertzālē Latvija uzstāsies izcilais norvēģu trompetists Nilss Peters Molvērs ar savu trio. Viņa daiļradē savienojas tradīcijas, virtuozitāte, laikmeta gars un tehnoloģijas. Nilss Peters Molvērs ir pretrunīgs un romantisks mākslinieks. Trompetists līdz nepazīšanai pārveido džeza, ambiento un house mūziku, piešķiļot skanējumam hiphopa, populārās un rokmūzikas dzirkstis.

Nilss Peters Molvērs

Ventspils koncertzālē Latvija 16.XI plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–17

***

Skaņu anavas

Sestdien, 16. novembrī, Cēsīs muzicēs Berlīnē dzīvojošais argentīniešu komponists un multiinstrumentālists Sevastjans Plano. Mākslinieks zīmē unikālas skaņu ainavas: viņa eksperimentālos opusus čellam un klavierēm papildina elektroniskā mūzika. Sevastjana Plano kompozīcijas mēdz salīdzināt ar Nilsa Frāma, Ūlafura Arnaldsa un Maksa Rihtera darbiem. Cēsīs viņš iepazīstinās ar sava jaunākā albuma Verve materiālu.

Sevastjans Plano

Koncertzālē Cēsis 16.XI plkst. 19.30

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

***

Doniceti dzirksteles

14. novembrī Rīgas kinoteātrī Kino Cinamon tiks demonstrēts oktobrī Londonas Karaliskajā operā tapušais Gaetāno Doniceti komēdijas Dons Paskvāle ieraksts. Vizuāli pievilcīgo, laikmetīgā teātra estētikā ieturēto jauniestudējumu veidojis režisors Damjāno Mikjeleto. Pie diriģenta pults – Evelīno Pido. Galvenajās lomās: basbaritons Brīns Tervels, soprāns Olga Peretjatko un tenors Joans Hotea. Beigās neviens nemirst.

Dons Paskvāle

Kino Cinamon 14.XI plkst. 19

Biļetes EUR 10,50

 

 

 

Top komentāri

O, Dīpežas mode
O
vēl dzīva?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja