Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

KDi iesaka: Baroka mistika Rundāles pilī

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Mantojums. Rundāles pils muzejā atklāta izstāde Baroka tēlniecības mistika. Johans Georgs Pinzels un citi 18. gadsimta Ļvivas meistari. Tajā ir aplūkojamas vēlā baroka laikmeta tēlnieka Johana Georga Pinzela (ap 1720?–1761?), kā arī citu Ļvivas reģiona meistaru koka skulptūras, kuras tika izgatavotas baznīcu iekārtām. Visi izstādītie darbi ir no Borisa Vozņicka Ļvivas Nacionālās mākslas galerijas kolekcijas krājuma.

Izstāde
Rundāles pils muzejā līdz 31.VIII

***

Trio Melo-M mūziķiem uz skatuves pievienosies vairāk nekā astoņdesmit čellistu no visas Latvijas. Publicitātes foto 

Koncerts. Sestdien, 16. jūlijā, Mežaparka Lielajā estrādē uzstāsies Melo-M megaorķestris – trio Melo-M mūziķiem uz skatuves pievienosies vairāk nekā astoņdesmit čellistu no visas Latvijas. Viņi pārstāv dažādas paaudzes – būs gan bērni un jaunieši, kuri vēl tikai apgūst čella spēli, gan studenti, absolventi un profesionāli mūziķi. Kopā ar čellistiem muzicēs perkusionisti Miķelis Vīte un Mārtiņš Miļevskis. Skanēs dziesmas no Dziesmu svētku repertuāra, Mārtiņa Brauna, Imanta Kalniņa un Jāņa Lūsēna kompozīcijas, kā arī darbi no The Beatles, Pink Floyd, Coldplay, Mumford & Sons un Merilina Mensona repertuāra. Koncertā notiks Melo-M līdera Kārļa Auzāna kompozīcijas Kopā mēs varam pirmatskaņojums – opuss radīts speciāli šim orķestrim.

Melo-M
Mežaparka Lielajā estrādē 16.VII plkst. 20
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–30 

***

Ivetas Apkalnas programmas allaž izceļas ar pārdomātu saturu un dramaturģiju. Publicitātes foto

Tradīcija. Jūrmalas festivālu tradicionāli atklās ērģelnieces Ivetas Apkalnas saullēkta koncerts – tas notiks svētdien, 17. jūlijā, plkst. 4.45 Dzintaru pludmalē. Ivetas Apkalnas programmas allaž izceļas ar pārdomātu saturu un dramaturģiju – mūzika organiski sabalsojas ar dabas skaņām un sagatavo klausītājus saullēkta brīnumainajam mirklim. Šoreiz dzirdēsim Johana Sebastiāna Baha, Olivjē Mesiāna un Šarla Marijas Vidora opusus, kā arī Raimonda Paula miniatūru no cikla Naktstauriņi.

Iveta Apkalna
Dzintaru pludmalē 17.VII plkst. 4.45
Ieeja bez maksas 

***

Šovs. 20. jūlijā Tallinā notiks vācu rokgrupas Rammstein brīvdabas šovs. Līdzās hitiem skanēs dziesmas no pavasarī iznākušā astotā Rammstein albuma Zeit, kurā mākslinieki pievēršas baiļu, seksa un plastiskās ķirurģijas tēmai. 

Rammstein 
Tallinas Dziesmu svētku estrādē 20.VII plkst. 20
Biļetes Piletilevi tīklā EUR 79,90  

***

Hansa Gābora Belvederes jauno dziedātāju konkursa fināliste soprāns Luīze Fora. Publicitātes foto

Klasika. Līdz 24. jūlijam Dzintaru koncertzālē notiks astotā Jūrmalas festivāla koncerti. 19. jūlijā festivāla galā koncertā skanēs visskaistākās operu ārijas. Dziedās pašmāju tenors Aleksandrs Antoņenko, vācu mecosoprāns Doroteja Bīnerte, Kijivas Nacionālās operas soliste soprāns Olha Matušenko, šī gada Hansa Gābora Belvederes jauno dziedātāju konkursa finālisti – beļģu soprāns Luīze Fora un ukraiņu baritons Ņikita Ivasečko. Pie Jūrmalas festivāla orķestra pults stāsies Mārtiņš Ozoliņš. 

Galā koncerts
Dzintaru koncertzālē 19.VII plkst. 20
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 25–40

***

Franču soprāns Natālija Desē Jūrmalā dziedās šansonu. Publicitātes foto 

Jāpērk biļetes. 30. augustā Dzintaru koncertzālē pirmo reizi Latvijā uzstāsies leģendārā franču dziedātāja Natālija Desē. Viņa ir noslēgusi savu karjeru uz operas skatuves, taču turpina dziedāt kamermūziku un džezu un spēlē teātrī. Jūrmalā Natālija Desē uzstāsies ar programmu Apburošais Legrāns, kurā skanēs franču klasiķa Mišela Legrāna (1932–2019) mūzika. Kopā ar Legrānu dziedātāja ir ierakstījusi divus albumus.

Natālija Desē 
Dzintaru koncertzālē 30.VIII plkst. 20
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 25–100

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja