Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

KDi iesaka: Bez mīlestības nedzīvojiet

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Bez mīlestības nedzīvojiet

Uz Latvijas Nacionālās operas skatuves notiks Maskavas Lielā teātra un Milānas Teatro alla Scala baleta prīmas Svetlanas Zaharovas viesizrāde Amore. To veido trīs viencēliena baleti – horeogrāfa Jurija Posohova Frančeska da Rimini, Patrika de Banas Lietus, pirms tas līst un Mārgeritas Donlonas Vēzieni pār nošu astēm. Kopā ar Svetlanu Zaharovu uzstāsies Lielā teātra premjeri Mihails Lobuhins un Deniss Rodkins, vadošais solists Deniss Savins un vēl desmit dejotāju. Izrādes Amore kostīmus radījis ievērojamais krievu modes mākslinieks Igors Čapurins. Projektu Amore jau novērtējuši skatītāji Monako, Maskavā, Ravennā, Modēnā, Parmā, Dženovā un Neapolē.

Svetlana Zaharova

LNO 13.XII plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 45–150

 

***

Bēthovens jubilejā

Rēzeknē un Rīgā Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris sava mākslinieciskā vadītāja un galvenā diriģenta Andra Pogas vadībā noslēgs 90 gadu jubilejas koncertciklu. Programmas centrā – Ludviga van Bēthovena Devītā simfonija. Piedalīsies Valsts akadēmiskais koris Latvija un solisti no trim Baltijas valstīm – Elīna Šimkus, Ieva Prudņikovaite, Andris Ludvigs un Prīts Volmers. Ievadā skanēs Jāņa Mediņa miniatūra Pie baznīcas.

LNSO

Latgales vēstniecībā Gors 8.XII plkst. 18, Lielajā ģildē 9.XII plkst. 19.

Biļetes Biļešu paradīzē EUR 5–15

 

***

Skats

Dejas kompānija Ārā aicina uz pasākumu Viss baltā Latvijas Nacionālajā operā. Pirmajā daļā notiks horeogrāfes Olgas Žitluhinas jaunākā darba Neatskaties pirmizrāde. Otrajā daļā – kompānijas rā dejotāju un horeogrāfu sagatavota programma.

Viss baltā

LNO Jaunajā zālē 12.XII plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 14

 

***

Pianiste leģenda

Lielajā ģildē uzstāsies izcilā krievu pianiste Elizabete Ļeonska. Programmā – Francis Šūberts, Ferencs Lists, Pēteris Čaikovskis. Elizabete Ļeonska absolvējusi Maskavas konservatoriju. 1978. gadā būdama vieskoncertos Vīnē, viņa nolēma neatgriezties Padomju Savienībā. Viņas uzstāšanās Zalcburgas festivālā 1979. gadā kļuva par sākumu spožai karjerai Rietumos. Kopš tā laika pianiste dzīvo Vīnē.

Elizabete Ļeonska

Lielajā ģildē 13.XII plkst. 19

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 15–50

 

***

Nolaupīts Sicīlijā

Dramaturgs un režisors Andris Kalnozols Ģertrūdes ielas teātrī iestudējis izrādi Aizvakar vienmēr. Jauns lietuviešu žurnālists Deimants, kurš atvaļinājumu pavada, klaiņojot pa Eiropu, lai uzrakstītu debijas romānu Aizvakar, tiek nolaupīts uz vientuļa Sicīlijas lauku ceļa. Viņš nokļūst Sortīno apgabala vēja ģeneratoru administratores Marijas Terēzes un viņas brāļa Džuzepes aprūpē. Deimants dienas vada, gaidot savienojumu ar Lietuvas konsulātu un strīdoties ar bērnības draugu skaipā. Marija Terēze iemīlas rakstniekā, kurš baidās atzīt savas jūtas. Lomās Edgars Samītis, Armands Berģis, Ivars Krasts, Ģirts Krūmiņš un Jana Ļisova. 

Aizvakar vienmēr

Ģertrūdes ielas teātrī 12., 19., 23.XII plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 11

 

***

Rītdiena nemirst

Dramaturgs Jānis Balodis un režisore Paula Pļavniece neatkarīgajā teātrī Dirty Deal Teatro iestudējuši dokumentālo izrādi Kas notiks rītdien?. Tās pamatu veido četru cilvēku videodienasgrāmatas četrās valstīs – Latvijā, Polijā, Beļģijā un Sīrijā. Pusgadu viņi ik dienu mēģināja atbildēt uz jautājumu: "Kas notiks rītdien?", jautāja to sev tuviem cilvēkiem, kā arī dokumentēja apkārt notiekošo.

Kas notiks rītdien?

Dirty Deal Teatro 12., 21., 30.XII, 23., 24.I plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 9

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja