Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

KDi iesaka: Gara un prāta sadarbība

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Gara un prāta sadarbība

Mūs gaida koncerts, kura nozīmi ir grūti pārvērtēt, – sestdien, 7. decembrī, Ventspilī muzicēs amerikāņu komponists Terijs Railijs kopā ar savu dēlu ģitāristu Gianu Railiju. "Nekas dzīvē man nav sagādājis lielāku prieku un apmierinājumu kā kopīga improvizēšana ar Gianu. Nevaru iedomāties labāku gara un prāta sadarbību par mūsējo," saka Terijs Railijs. Viņš ir viena no ievērojamākām personībām pēckara mūzikā – Terijs Railijs līdzās Stīvam Reiham, Filipam Glāsam un Džonam Adamsam ir minimālisma pamatlicējs. Viņš ir kasešu lenšu cilpu (tape loops) ieviešanas un izmantošanas pionieris akadēmiskajā mūzikā. Teriju Railiju ietekmējusi indiešu mūzika, un lielu daļu dzīves mākslinieks ir pavadījis starp Austrumiem un Rietumiem. Viņa skaņdarbi ir atstājuši iespaidu uz rokmūziku un elektronisko mūziku. 84 gadu vecumā Terijs Railijs joprojām aktīvi koncertē un rada jaunus darbus izcilākajiem mūziķiem un kolektīviem.

Terijs un Gians Railiji

Ventspils koncertzālē Latvija 7.XII plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 17–25

***

Gaišās noskaņās

Piektdien, 6. decembrī, Lielajā ģildē notiks festivāla Eiropas Ziemassvētki atklāšanas koncerts. Tajā uzstāsies orķestris Sinfonietta Rīga britu diriģenta Džonatana Bērmena vadībā un mecosoprāns Zanda Švēde. Skanēs Ludviga van Bēthovena Trešā simfonija, Riharda Vāgnera Vēzendonkas dziesmas un Antona Vēberna Langsamer Satz. Festivāls turpināsies līdz 29. decembrim. Tajā piedalīsies soprāns Elīna Šimkus, kontrtenors Sergejs Jēgers, pianists Reinis Zariņš, Latvijas Radio koris un Latvijas Radio bigbends.

Koncerts

Lielajā ģildē 6.XII plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–30

***

Solo

Piektdien, 6. decembrī, Ventspils koncertzālē Latvija ar solokoncertu uzstāsies britu ērģelnieks, diriģents un komponists Veins Māršals. Viņš ir Ķelnes WDR Funkhausorchester galvenais diriģents un Mančestras koncertzāles Bridgewater Hall ērģelnieks.

Veins Māršals

Ventspils koncertzālē Latvija 6.XII plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 6–17

***

Labas gaumes trio

Šovakar fon Stricka villā uzstāsies Krievijas alternatīvās popmūzikas grupa OQJAV. Pirms pieciem gadiem tā ieguvusi kritiķa Artemija Troicka dibināto balvu Stepes vilks par labāko debiju. Ansambli veido Vadiks Koroļovs (vokāls), pianists Jaroslavs Timofejevs (klavieres) un Dmitrijs Šugaikins (elektronika, bass). Grupa spēlē inteliģentu mūziku pieaugušajiem. Šis būs pirmais OQJAV koncerts Rīgā.

OQJAV

Fon Stricka villā 5.XII plkst. 20

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 29–35

***

Mocarts visai ģimenei

Sestdien, 7. decembrī, kinoteātrī Kino Citadele varēs noskatīties 2006. gadā Ņujorkas Metropolitēna operā iemūžināto Volfganga Amadeja Mocarta operas Burvju flauta izrādi. Režisores Džūlijas Teimoras kolorītais iestudējums ir ideāli piemērots svētku sezonai. Pie pults – leģendārais maestro Džeimss Levains. Izrādē piedalās izcils solistu ansamblis: Neitans Ganns, Metjū Polencāni, Ērika Mikloša un Renē Pape.

Burvju flauta

Kino Citadele 7.XII plkst. 19

Biļetes EUR 15,70

***

Ekstāzes pārņemtie

Trešdien, 11. decembrī, kinoteātrī Kino Citadele tiks demonstrēta austrāliešu rokgrupas INXS koncertfilma: tajā ir iemūžināts 1991. gada 13. jūlijā Londonas Vemblija stadionā notikušais koncerts Live Baby Live. Tā bijusi iespaidīgākā uzstāšanās INXS vēsturē: ekstāze pārņēma ne tikai 74 000 skatītāju, bet arī mūziķus uz skatuves, viņu vidū bija arī rokmūzikas ikona Maikls Hačenss (1960–1997). Pirmo reizi uz lielā ekrāna!

INXS

Kino Citadele

11.XII plkst. 19.30 Biļetes EUR 11,20

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja