Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

KDi iesaka: Geišas traģēdija tiešajā ēterā

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Smejamies kopā ar Mocartu

Piektdien, 8. novembrī, Lielajā ģildē uz Volfganga Amadeja Mocarta mūzikas vakaru aicina kamerorķestris Sinfonietta Rīga un itāļu vijolnieks, izsmalcinātais baroka un klasicisma mūzikas lietpratējs Enriko Onofri. Programmā iekļauti Mocarta humorpilnie opusi: uvertīra dziesmuspēlei Teātra direktors, kvodlibets Muzikālas blēņas, Trīs vācu dejas, divertisments Muzikāls joks un Pirmais mežraga koncerts, kurā solo spēlēs austriešu mūziķis, orķestra Camerata Salzburg mežragu grupas koncertmeistars Johanness Hinterholcers. "Šoreiz vēlos klausītājam parādīt citu Mocartu – Mocartu jokdari, publikas dievinātu ģēniju ar fenomenālu humora izjūtu. Kaut gan jāatzīst – šīs kompozīcijas no mūziķiem prasa ne mazāku iedziļināšanos, atdevi un spējas, kā atskaņojot autora labi zināmos darbus," uzsver Enriko Onofri.

Sinfonietta Rīga
Lielajā ģildē 8.XI plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–25

***

Gurni joprojām nemelo

Trešdien, 13. novembrī, kinoteātros visā pasaulē – arī Rīgā – tiks demonstrēta kolumbiešu dīvas, latino mūzikas ikonas Šakiras turnejas El Dorado World Tour (2018) laikā uzņemtā koncertfilma. Tajā skan kaislīgās dziedātājas labākās dziesmas angļu un spāņu valodā. Darbā neiztiek bez drāmas: filmas centrā ir Šakiras pārdzīvojumi, kas ir saistīti ar to, ka turneju nācies pārcelt uz vēlāku laiku sakarā ar dziedātājas balss saišu pārpūli, taču viņai ir izdevies triumfāli atgriezties uz skatuves – kurš gan par to būtu šaubījies!

Šakira
Kinoteātros Kino Citadele un Splendid Palace 13.XI plkst. 19
Biļetes EUR 11,20–15

***

Bahs

Līdz 1. decembrim Rīgā un Kuldīgā skanēs klavesīnistes Ainas Kalnciemas rīkotā 19. Starptautiskā Baha kamermūzikas festivāla koncerti. Svētdien, 10. novembrī, Mazajā ģildē pianists Reinis Zariņš uzstāsies ar Johana Sebastiāna Baha mūzikas programmu.

Festivāls
Rīgā un Kuldīgā līdz 1.XII
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–15

***

Geišas traģēdija

Sestdien, 9. novembrī, kinoteātrī Kino Citadele tiešraidē no Ņujorkas Metropolitēna operas tiks demonstrēta Džakomo Pučīni traģēdija Madama Butterfly. Izrādi veidojis kinorežisors Entonijs Mingela, un šis ir viens no izsmalcinātākajiem Madama Butterfly iestudējumiem. Titullomu atveidos ķīniešu soprāns Hui He, Pinkertona tēlā iejutīsies itāļu tenors Andrea Karē. Pie pults – itāļu maestro Pjērs Džordžo Morandi.  

Madama Butterfly
Kinoteātrī Kino Citadele 9.XI plkst. 19.55
Biļetes EUR 24

***

Uzticība līdz nāvei

Liepājā notiks Riharda Dubras operas Suitu sāga pasaules pirmizrāde. Tā tapusi pēc Liepājas simfoniskā orķestra pasūtījuma. Libreta autors ir kādreizējais Alsungas prāvests Gatis Mārtiņš Bezdelīga. Iestudējumu veidojis diriģents Māris Sirmais un režisore Indra Roga. Galvenajās lomās – soprāns Ilze Grēvele-Skaraine un tenors Juris Vizbulis. Suitu sāga vēsta par mīlestību, ziedošanos un uzticību līdz nāvei. Sižeta pamatā ir barona Johana Ulriha fon Šverina un polietes Barbaras Konarskas mīlas stāsts un ar to saistītie satricinājumi Kurzemes hercogistē XVII gadsimta pirmajā pusē. Izrādē atainotais likteņstāsts nepretendē uz faktoloģisku precizitāti, tas ir vēstījums par cilvēcei nozīmīgiem jautājumiem.

Suitu sāga
Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 8.XI plkst. 19, 9.XI plkst. 18
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–50

***

Veltījums draugam

Sestdien, 9. novembrī, Cēsīs notiks koncerts, kas būs veltīts Andreja Žagara piemiņai. Tas tiek rīkots sadarbībā ar Andreja Žagara Kultūras attīstības fondu un Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri. Dziedās Kristīne Opolais, Egils Siliņš un Mihails Čuļpajevs. Pie diriģenta pults – Mārtiņš Ozoliņš. Skanēs Vāgnera, Verdi, Čaikovska, Pučīni, Bizē, Džordāno un Rubinšteina mūzika, kā arī Artura Maskata Tango.

Koncerts
Koncertzālē Cēsis 9.XI plkst. 18
Biļetes pārdotas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja