Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

KDi iesaka: Kamēr viņš gulēja

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Kamēr viņš gulēja

Piektdien, 26. aprīlī, galerijā Alma tiks atklāta Vikas Ekstas izstāde P, kas iekļauta Rīgas fotogrāfijas biennāles Next 2019 programmā. Vīrišķā skatiena ietekmē fotogrāfijā esam pieraduši redzēt sievieti kā iekāres un erotisku fantāziju objektu, taču Vika Eksta apvērš ierastās dzimumlomas un piedāvā citu skatījumu uz intimitāti, kas veidojas starp mākslinieku un modeli. Attēlu tapšanas laikā tajos redzamais vīrietis P., kurš bija mākslinieces dzīvesbiedrs, strādāja naktsmaiņā vidēji sešas dienas nedēļā un mājās laiku pavadīja aizmidzis vai miegains. Viņš piekrita tikt fotografēts miegā. Komunikācija starp mākslinieci un modeli risinājās, abiem atrodoties atšķirīgos apziņas stāvokļos. Šis darbs kļuva par terapeitisku procesu saspīlētas kopdzīves risināšanai. Fotogrāfijas papildina Vikas Ekstas dienasgrāmatas ieraksti.

Vika Eksta

Izstāde P

Galerijā Alma līdz 14.VI 

***

 

Talantu parāde 

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) simfoniskais orķestris un tā mākslinieciskais vadītājs Kaspars Ādamsons noslēgs sezonu ar koncertiem Aucē un Rīgā. Skanēs krievu klasika – Dmitrija Šostakoviča Pirmais čellkoncerts, Sergeja Prokofjeva Pirmā jeb Klasiskā simfonija un Pētera Čaikovska uvertīra Romeo un Džuljeta. Aucē orķestrim pievienosies Auces un Dobeles mūzikas skolu audzēkņi, lai kopīgi atskaņotu Edvarda Grīga opusus.

Koncerts

Auces novada Kultūras centrā 26.IV plkst. 18

JVLMA Lielajā zālē 27.IV plkst. 17

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 2–7

***

 

Hiti 

Piektdien, 26. aprīlī, Arēnā Rīga dziedās un dejos krievu popzvaigzne, 2008. gada Eirovīzijas konkursa uzvarētājs Dima Bilans. Viņa karjera sākās 2002. gada Jaunajā vilnī Jūrmalā. Savu jauno šovu Dima nosaucis kodolīgi un pieticīgi – Planēta Bilans.

Dima Bilans

Arēnā Rīga 26.IV plkst. 19.30

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 21,20–81,20

***

Raudāt neaizliegsi

2002. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa uzvarētājas Marijas Naumovas radošā dzīve nav pakļauta aktuālām tendencēm un stila izmaiņām. Atgriezusies no lielās Parīzes mazajā, viņa dara, ko vēlas, un joprojām pulcē skatītāju pilnas zāles Latvijā – konservatīvo estrādes vērtību piekritēju pie mums ir ārkārtīgi daudz. Marijas Naumovas programmā Līdz gaišām asarām skanēs dažādos laikos dažādās valstīs tapušas romances.

Marija Naumova

Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē 25.IV plkst. 19, Rīgas kinoteātrī Splendid Palace 28.IV plkst. 19 

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–40

***

Graciozas dzirkstis

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) operstudija Figaro aicina uz Džovanni Paizjello (1740–1816) komiskās operas Dzirnavniece (1788) pirmizrādi Ināras Sluckas režijā. To varēs dzirdēt piektdien, 26. aprīlī, JVLMA Lielajā zālē. Diriģenta Viestura Gaiļa vadībā Dzirnavniece skanēs latviešu valodā. Spēlēs JVLMA studentu orķestris, galvenās lomas atveidos jaunie dziedātāji. Paizjello ir viens no sava laika pazīstamākajiem operu komponistiem – viņš ir sacerējis 94 operas. Dzirnavniece ir brīnišķīgs piemērs autora spējai komponēt graciozas, dzirkstošas, skaistas melodijas. Operas duets Nel cor più non mi sento ir viens no komponista izteiksmīgākajiem mūzikas paraugiem.

Dzirnavniece

JVLMA Lielajā zālē 26.IV plkst. 18

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–7

***

 

Irānas kolorīts

Sestdien, 27. aprīlī, Liepājā uzstāsies irāņu mūziķis un dejotājs Saīds Šanbehzade. Viņš ar savu grupu izpilda Būšehras provinces tradicionālo mūziku, kuras motīvi uz Dienvidirānu pirms daudziem gadsimtiem atceļojuši no frikas. Vēsturiski Būšehras provinci apdzīvojuši afrikāņu un arābu izcelsmes irāņi, tāpēc ansambļa skanējuma pamatā ir arābu un afrikāņu tradīcijas un ritmi, ko papildina Persijas un Indijas ietekme.

Saīds Šanbehzade

Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 27.IV plkst. 18

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–20

Top komentāri

KDi piedāvā
K
pliku pakaļu. Tālāk tās piedāvājumi nesniedzas?
Amadejs
A
Jā, kaut kā šitas neuzrunā, laikam tomēr neesmu pedis..mugura pumpaina, kājas izskatās netīras brrr...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja