Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

KDi iesaka: Mīlas un melnā humora strāva

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Teātris. Uz Latvijas Nacionālā teātra skatuves būs redzami divi no pēdējā laika neordinārākajiem Liepājas teātra iestudējumiem. Piektdien, 6. maijā, varēs apmeklēt izrādi Dēmōns – Mihaila Ļermontova poēmas interpretāciju režisors Viesturs Meikšāns veidojis sadarbībā ar mākslinieci Moniku Pormali un komponistu Matīsu Čudaru. Galvenajās lomās – Egons Dombrovskis un Anete Berķe. Sestdien, 7. maijā, skatītājus gaida trilleris Šekspīrs, kas ir režisora Elmāra Seņkova un dramaturģes Rasas Bugavičutes-Pēces kopdarbs. Tajā mijiedarbojas dažādu dižā autora lugu varoņi. Melnā humora un asprātības piepildītais Šekspīrs saņēmis 2019./2020. gada Spēlmaņu nakts balvu kategorijā Gada lielās formas izrāde. Ar balvu novērtēts arī aktrises Ineses Kučinskas (Ričards III) un scenogrāfa Reiņa Suhanova sniegums.

Viesizrādes
Dēmōns (6.V plkst. 19) un Šekspīrs (7.V plkst. 18) Nacionālajā teātrī
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 9–30

***

Filmā Tik daudz es zinu ir iemūžināta divu ģēniju – Nika Keiva un Vorena Elisa – sadarbība. Publicitātes foto 

Filma. 11. maijā vienīgajā seansā Rīgas kinoteātrī Kino Citadele tiks demonstrēta režisora Endrū Dominika dokumentālā filma Tik daudz es zinu/This Much I Know To Be True, kurā iemūžināta izcilo mūziķu Nika Keiva un Vorena Elisa sadarbība. Filma uzņemta 2021. gada pavasarī Londonā un Braitonā, mākslinieki izpilda dziesmas no saviem pēdējiem studijas albumiem Ghosteen un Carnage. Filmā ir redzama arī Nika un Vorena tuva draudzene un sadarbības partnere Marianna Feitfula.

Tik daudz es zinu
Kino Citadele 11.V plkst. 19
Biļetes EUR 12–15

***

Dziesmas. Pirmdien, 9. maijā, Rīgas Latviešu biedrības namā tiks noslēgts cikls Visas Alfrēda Kalniņa 250 solodziesmas sešos koncertos. Šajā vakarā visu iepriekšējo koncertu dalībnieki – 23 dziedātāji – izpildīs 48 dziesmas.

Koncerts
RLB Zelta zālē 9.V plkst. 17
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5

***

Daigas Grantiņas izstāde Lauka telpa būs viņas vērienīgākā ekspozīcija Latvijā. Publicitātes foto 

Māksla. Muzejā Rīgas birža tiks atklāta starptautiski novērtētās, Parīzē strādājošās latviešu mākslinieces Daigas Grantiņas personālizstāde Lauka telpa – tā būs viņas vērienīgākā ekspozīcija Latvijā. "Īpaši izstādei Daiga Grantiņa ir apkopojusi savā praksē izkopto skulpturālo leksiku un tai radnieciskos elementus, prezentējot vietai piesaistītus pārradītus un jaunradītus darbus," uzsvērts Lauka telpas anotācijā.

Daiga Grantiņa
Izstāde Lauka telpa
Muzejā Rīgas birža 7.V–31.VII

***

Atbalsts. Pirmdien, 9. maijā, Latvijas Nacionālajā operā notiks labdarības koncerts Slava Ukrainai!. Visi biļešu tirdzniecības ieņēmumi tiks novirzīti Ukrainas atbalstam. Skanēs latviešu komponistu, pasaules klasiķu un ukraiņu tautas mūzika. Dziedās Inga Kalna, Liene Kinča, Sonora Vaice, Egils Siliņš, Ilona Bagele, Dana Bramane, Jūlija Vasiļjeva, Jānis Apeinis, Pavlo Balakins, Raimonds Bramanis, Rihards Mačanovskis, Krišjānis Norvelis un Artjoms Safronovs. Uz skatuves kāps dejotāji Elza Leimane un Antons Freimans, kā arī ukrainietes Angelina Bosenko, Elina Bidna un Ivanna Sulima, kuras pašlaik strādā Latvijas Nacionālajā baletā. LNO orķestri un kori diriģēs Mārtiņš Ozoliņš.

Koncerts
LNO 9.V plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–45

***

Pirmizrāde. Režisore Inese Mičule Valmierā iestudējusi amerikāņu dramaturga Deivida Mameta lugu Amerikāņu bizons. Trīs blēži sapņo par ienesīgu biznesu un plāno nozagt senu monētu kolekciju, bet nerēķinās ar to, ka viņu iedomātā biznesa modelis būs pārbaudījums draudzībai. Lomās: Aksels Aizkalns, Kārlis Freimanis, Rūdis Bīviņš vai Artis Jančevskis. Pirmo reizi šī luga iestudēta 1975. gadā un divus gadus vēlāk nokļuvusi Brodvejā.

Amerikāņu bizons
Valmieras teātrī 7., 9., 10.V, 18., 19.VI plkst. 18.30
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 18

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja