Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

KDi iesaka: Mocarts un Baha dēli

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Mocarts un Baha dēli

Piektdien, 17. janvārī, Lielajā ģildē kamerorķestris Sinfonietta Rīga aicina klausītājus uz tikšanos ar pasaulslaveno Volfganga Amadeja Mocarta daiļrades lietpratēju, Dienvidāfrikā dzimušo, Londonā dzīvojošo pianistu Kristianu Bezeidenhautu. Mākslinieks piedāvās palūkoties uz Mocarta mantojumu caur viņa priekšgājēju – Johana Sebastiāna Baha dēlu – daiļrades prizmu. Koncertā Rīgā Kristians Bezeidenhauts spēlēs klavesīnu un klavieres, kā arī būs atskaņojuma vadītājs. Programmai viņš atlasījis Johana Kristiāna Baha Simfoniju sol minorā, Vilhelma Frīdemaņa Baha Simfoniju re minorā, Karla Filipa Emanuela Baha Koncertu klavierēm un orķestrim re minorā un Volfganga Amadeja Mocarta 25. koncertu klavierēm un orķestrim do mažorā.

Sinfonietta Rīga

Lielajā ģildē 17.I plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–25

 

***

Vijolnieka pārsteigumi

Latvijas klausītājiem labi pazīstamais britu vijolnieks Hugo Tičati kopā ar Lietuvas kamerorķestri sestdien, 18. janvārī, uzstāsies Cēsīs ar programmu, kas veltīta Ludviga van Bēthovena 250 gadu jubilejai. Vakars būs pārsteidzošu pavērsienu pilns. Bēthovena Mēnesnīcas sonāte skanēs aranžējumā stīgu orķestrim. Dialogā ar Bēthovenu koncertā iesaistīsies viņa priekšteči Volfgangs Amadejs Mocarts un Jozefs Haidns, kā arī pēctecis Alfrēds Šnitke.

Hugo Tičati

Koncertzālē Cēsis 18.I plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–25 

 

***

Sveicam

Rīgas Domā notiks ērģelnieces Larisas Bulavas 70 gadu jubilejas koncerts. Tajā piedalīsies arī viesmākslinieki un Aglonas svētku koris Ievas Lazdānes vadībā. Skanēs Johana Sebastiāna Baha, Šarla Guno, Olivjē Mesiāna, Lūcijas Garūtas un Maijas Einfeldes opusi.

Larisa Bulava

Rīgas Domā 17.I plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–20

 

***

Bohēmistes rapsodija 

Piektdien, 17. janvārī, Liepājas Lielajā dzintarā kopā ar Liepājas simfonisko orķestri diriģenta Mārtiņa Ozoliņa vadībā uzstāsies lieliskā pianiste Agnese Egliņa. Viņa spēlēs solo Džordža Gēršvina Rapsodijā blūza stilā – tas ir viens no Agneses Egliņas iecienītākajiem opusiem. Programmu kuplinās Morisa Ravela jutekliskā Spāņu rapsodija un Nikolaja Rimska-Korsakova orientāli tvīksmīgā Šeherezāde.

Koncerts

Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 17.I plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–18 

 

***

Linda ar orķestri

"Jauns gads, sena mīla," tā dziedātāja Linda Leen sociālajos tīklos pieteikusi koncertu, kurā šovakar dziedās Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) pavadījumā. "Muzicēšana lielā mūziķu saimē ir maģiska – daudzas balsis, doma viena! Ierakstījuši kopā albumu Chameleon 2008. gadā, šogad mēs atkal muzicējam ar LNSO, šoreiz – elegantā un pāri laikam dzīvojošā simfodžeza programmā," uzsver Linda. Koncertā piedalīsies saksofonists Gints Pabērzs un Latvijas Radio bigbends. Pie pults stāsies diriģents Guntis Kuzma, kurš arī spēlēs klarneti. Skanēs Leonarda Bernsteina, Džordža Gēršvina, Djūka Elingtona, kā arī Bjorkas un Lindas Leen kompozīcijas.

Koncerts

Hanzas peronā 16.I plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 22–35

 

***

Burvju flauta

Sestdien, 18. janvārī, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiks Latvijas Mūzikas akadēmijas emeritētā profesora Viļņa Strautiņa (1939–2018) piemiņas koncerts. Viņu atceras vairākas mūziķu paaudzes – gan kā izcilu flautistu, gan kā talantīgu pedagogu. Koncertā uzstāsies Viļņa Strautiņa audzēkņi un kolēģi, kā arī kamerorķestris Sinfonia Concertante ar Andri Vecumnieku un Reini Lapu pie diriģenta pults.

Koncerts

LNB Ziedoņa zālē 18.I plkst. 18

Ieeja bez maksas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja