Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

KDi iesaka: Nekas nav aizmirsts

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Nekas nav aizmirsts

Piektdien, 10. maijā, Lielajā ģildē skanēs Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra 2018./2019. gada sezonas noslēguma koncerts. Pie pults stāsies LNSO mākslinieciskais vadītājs Andris Poga. Programmu ievadīs šā gada jubilāra Viļņa Šmīdberga opuss Simfonija koncerts, kas pēc pirmatskaņojuma 1979. gadā vairs nav skanējis. Pēc Andra Pogas ierosinājuma komponists, kurš drīz svinēs 75 gadu jubileju, veicis nelielas izmaiņas partitūrā, un tagad klausītāji varēs no jauna atklāt šo darbu. Vēl šajā vakarā skanēs Sergeja Prokofjeva Trešais klavierkoncerts, kura solo spēlēs amerikāņu pianists Nikolass Angeličs. Otrajā daļā – Johannesa Brāmsa Pirmā simfonija. Vairāk par koncerta programmu varēs uzzināt plkst. 18.18 Lielās ģildes Minsteres zālē, kur notiks Pirmskoncerta saruna. Muzikologs Orests Silabriedis izvaicās Vilni Šmīdbergu.

LNSO

Lielajā ģildē 10.V plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20–60 

***

Uzsvars uz skaistumu

Piektdien, 10. maijā, koncertsezonu noslēgs arī Liepājas simfoniskais orķestris sava galvenā diriģenta Ģintara Rinkeviča vadībā. Koncertzālē Lielais dzintars skanēs Antonīna Dvoržāka Devītā simfonija No Jaunās pasaules un opermūzikas izlase. Soprāns Margarita Vilsone un tenors Mihails Čuļpajevs dziedās fragmentus no Mocarta operām Figaro kāzas, Burvju flauta, Dons Žuans un Così fan tutte, kā arī no Doniceti Mīlas dzēriena, Rosīni Vilhelma Tella, Verdi Traviatas un Lehāra Smaidu zemes.

LSO

Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 10.V plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–18

***

Romāns

Rīgas Krievu teātrī tapusi muzikālā izrāde Grāfs Monte-Kristo. Esmu Edmons Dantess pēc Aleksandra Dimā romāna motīviem. Komponistes Loras Kvintas un dzejnieka un dramaturga Nikolaja Deņisova darbu iestudējis teātra mākslinieciskais vadītājs Sergejs Golomazovs.

Grāfs Monte-Kristo. Esmu Edmons Dantess

Rīgas Krievu teātrī 10., 11., 12., 25., 26.V plkst. 19

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 15–25

***

Enerģija un gaume

Piektdien, 10. maijā, Spīķeru koncertzālē vibrofonists Jānis Bombizo-Fedotovs un pianists Rihards Plešanovs radīs skaņu gleznas baroka, impresionisma un džeza toņos. Programma iezīmēsies ar jauneklīgi gaišu enerģiju. Īpaša uzmanība tiks veltīta izcilā amerikāņu džeza pianista un komponista Čika Koreas opusiem, skanēs arī Johana Sebastiāna Baha, Brūsa Hamiltona un Emanuela Sežurnē kompozīcijas.

Koncerts

Spīķeru koncertzālē 10.V plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12

***

Viļņa virspusē

Nacionālajā teātrī tapis dramaturga Jāņa Baloža un režisora Valtera Sīļa jaunākais kopdarbs – uz patiesiem notikumiem balstīta muzikāla izrāde Zem diviem karogiem. Ir paaudze, kas pazīst grupas Jumprava dziesmu ar šādu nosaukumu, un stāsts tik tiešām ir saistīts galvenokārt ar Jumpravu – gan visiem četriem puišiem, gan daudzu dziesmu vārdu autoru Ritvaru Dižkaču. Šis ir stāsts par to, kā piedzimst jauns virziens mākslā, par to, cik viegli vai grūti ir šķirties, kad esi viļņa virspusē. Šis ir stāsts par laiku un sociālpolitiskās sistēmas maiņu 80. gadu beigās. Izrādē skanēs dziesmas no Jumpravas un Auroras repertuāra.

Zem diviem karogiem

Nacionālajā teātrī 9., 10.V plkst. 19, 11.V plkst. 18, 13., 14., 20., 24., 28., 29.V, 3., 10., 11.VI plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 3–22

***

Likteņa pētījums

Režisors Pēteris Krilovs Valmieras teātrī iestudējis jaunās dramaturģes Annas Zvaigznes lugu Stubenhocker: Velta Kalniņa istabā – eksistenciālu likteņa pētījumu. "Mani šajā lugā visvairāk pievelk smalki uzrakstītā tēma par cilvēka cīņu par neatkarību, gara brīvību, gandrīz vai disidentismu padomju režīmam, kuru var apliecināt tikai ar stāju, domāšanu, dzīves un uzvedības stilu," uzsver režisors.

Stubenhocker: Velta Kalniņa istabā

Valmieras teātrī 11., 16.V plkst. 18.30, 19.V, 8.VI plkst. 13, 12.VI plkst. 18.30

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

Top komentāri

Vai nav
V
kļūdas dēļ ielikuši pedofila bildi? Izskatās atbaidoši, manuprāt...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja