Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

KDi iesaka: Pie stūres – komponists

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Pie stūres – komponists 

No 19. oktobra līdz 2. novembrim Rīgā notiks Jaunās mūzikas festivāls Arēna. Sestdien to atklās Koncertceļojums ar trolejbusu, pie stūres būs komponists Andris Dzenītis, kurš klausītājus pavadīs uz trim koncertiem: klubā The Mill ar programmu Aizliegtais auglis uzstāsies Elizabete Balčus (flauta, balss, elektronika), Žaņa Lipkes muzejā notiks kolektīvas improvizācijas un meditācijas stunda Sapņu skaņu darbnīca komponistu Jēkaba Nīmaņa, Marinas Gribinčikas un skaņu arhitekta Maksima Šenteļeva vadībā, Rīgas Reformātu baznīcā saksofonists Kārlis Auziņš, ģitārists Matīss Čudars un bundzinieks Ivars Arutjunjans izpildīs komponista Krista Auznieka jaundarbu. Turpmākajos Arēnas koncertos klausītāji dzirdēs arī citu latviešu komponistu – Santas Bušs, Oskara Herliņa un Edgara Rubeņa – opusu pirmatskaņojumus. Festivālā skanēs arī zviedru, irāņu, itāļu, vācu un igauņu jaunākā mūzika.

Arēna

Rīgā 19.X–2.XI

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–17

***

Romantisma elpa

Piektdien, 18. oktobrī, Kuldīgā un sestdien, 19. oktobrī, Liepājā notiks Liepājas simfoniskā orķestra un vijolnieces Vinetas Sareikas (attēlā) koncerts. Pie pults stāsies Atvars Lakstīgala. Vineta Sareika spēlēs solo Semjuela Bārbera Vijoļkoncertā. "Šo Vijoļkoncertu iemīlēju skolas gados, kad skolotājs Ojārs Kalniņš man reiz uzlika Īzaka Sterna ierakstu. Toreiz šo plati noklausījos kādas reizes divsimt," atceras mūziķe. Vēl programmā – Bārbera Adagio stīginstrumentiem un Žana Sibēliusa Otrā simfonija.

Koncerts

Kuldīgas Kultūras centrā 18.X plkst. 19

Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 19.X plkst. 18

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–15 

***

Tango

Piektdien, 18. oktobrī, Cēsīs ar Argentīnas tango programmu uzstāsies Buenosairesā dzimusī dziedātāja Sandra Luna. Viņa veido jaunu šīs mūzikas interpretācijas estētiku, piešķirot tango XXI gadsimta skanējumu. Mākslinieces sniegums ir novērtēts ar balvu Grammy.

Sandra Luna

Koncertzālē Cēsis 18.X plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–25 

***

Svešinieka zvans

Režisors Edmunds Freibergs Valmieras teātrī iestudējis franču dramaturga Īva Žamiaka komēdiju Uz Akapulko, kundze! ar Ievu Puķi un Imantu Stradu galvenajās lomās. Luga stāsta par Natu, kura ir divdesmit gadu laimīgi precējusies, viņai ir uzticams vīrs un mīlošs dēls. Pēkšņi kādu rītu Natai piezvana noslēpumains svešinieks un piedāvā doties uz Akapulko. Tas viņai liek paskatīties uz savu dzīvi no malas.

Uz Akapulko, kundze!

Valmieras teātrī 18., 19.X plkst. 18.30, 20.X plkst. 13, 26.X plkst. 18.30, 27.X plkst. 13

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12,50–17

***

Modiljāni vārdā

Rudens kamermūzikas festivālā 19. oktobrī Dzintaru Mazajā zālē uzstāsies pasaulslavenais stīgu kvartets Modigliani no Francijas. Koncertā skanēs Franča Šūberta, Jozefa Haidna un Bēlas Bartoka opusi. Savu piecpadsmito sezonu lieliskais kvartets Modigliani svin Londonas Vigmora zālē, Parīzes Luvrā, Ķelnes filharmonijā un Pjēra Bulēza zālē Berlīnē, kā arī Ņujorkā, Tokijā, Briselē, Minhenē un šosestdien – Jūrmalā.

Kvartets Modigliani

Dzintaru Mazajā zālē 19.X plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–20

***

Sevis iepazīšana

Režisore Inga Tropa Nacionālajā teātrī iestudējusi Luisa Kerola Alisi Brīnumzemē ar Lauru Siliņu titullomā. Alise izstaigā prāta spēļu labirintus, sevis un pasaules iepazīšanas procesā viņai palīdz scenogrāfs un papildinātās realitātes autors Gints Gabrāns. Lomās: Maija Doveika, Dita Lūriņa, Jurģis Spulenieks, Mārcis Maņjakovs, Jēkabs Reinis, Uldis Siliņš, Igors Šelegovskis, Kaspars Zvīgulis un citi.

Alise Brīnumzemē

Nacionālajā teātrī 18.X plkst. 19, 19.X plkst. 12 un 18, 20., 24.X plkst. 12, 2.XI plkst. 12 un 18, 23.XI plkst. 12.

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–13

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja