Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

KDi iesaka: Poētiskais skanējums

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Svētdien, 18. oktobrī, Latvijas Nacionālajā operā notiks soprāna Evijas Martinsones solokoncerts. Kopā ar viņu uzstāsies pianiste Agnese Egliņa un klarnetists Guntis Kuzma. Programmu ievadīs Roberta Šūmaņa un Johannesa Brāmsa kamermūzika. Pēc tam klausītājus priecēs Georga Pelēča vokālais cikls Ne gudrība, ne dusmas nenāk prātā ar Knuta Skujenieka dzeju un tiks pirmatskaņots Annas Veismanes darbs Trīs japāņu haiku, kas sacerēts Agnesei Egliņai un Evijai Martinsonei.

Evija Martinsone 
LNO Beletāžas zālē 18.X plkst. 15
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12

***

Pēc divdesmit gadu pārtraukuma režisore Māra Ķimele ir atgriezusies Liepājas teātrī – viņa iestudējusi krievu dramaturga Ivana Viripajeva lugu Saviļņojums (2019). Pie slavenas poļu izcelsmes amerikāņu rakstnieces Uljas Rihtes – introvertas autores, kura intervijas sniedz reti, – ierodas poļu žurnālists Kšištofs Zeliņskis. Intervija izvēršas negaidītiem pavērsieniem bagāta, tajā savijas patiesi dzīves fakti un rakstnieces fantāzijas radīti mīti. "Mani ieinteresēja lugas tēma – jautājums par radošās brīvības iespējamību vai neiespējamību, par mākslinieka neatkarību vai atkarību no citu cilvēku ietekmēm, vajadzībām un konjunktūras, nacionalitātes un politisko uzskatu loma radošas personības liktenī," saka Māra Ķimele. Galveno lomu atveidos Inese Kučinska. Izrādē piedalīsies arī Viktors Ellers, Ilze Trukšāne, Sandis Pēcis, Edgars Ozoliņš un Rolands Beķeris.

Saviļņojums
Liepājas teātrī 17.X plkst. 13 un 18, 18.X plkst. 18, 5., 6., 11.XI plkst. 19.
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 6–18

***

Divus vakarus Lielajā ģildē uzstāsies publikas iemīļotais franču pianists Likā Debargs, kurš Latvijā sniedzis solokoncertus, kā arī piedalījies Gidona Krēmera un Kremerata Baltica projektos. Šoreiz pianists spēlēs Bahu, Šūmani, Forē un Skrjabinu.

Likā Debargs
Lielajā ģildē 19., 20.X plkst. 19
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 15–50

***

Latvijas Radio koris svin 80 gadu jubileju. Sestdien, 17. oktobrī, Cēsīs kolektīvs Sigvarda Kļavas vadībā atskaņos latviešu kormūzikas programmu Diena aust. Tajā iekļautie Jāzepa Mediņa, Emīla Dārziņa, Jāzepa Vītola, Pētera Barisona, Jāņa Zālīša, Emiļa Melngaiļa un Alfrēda Kalniņa opusi ne vien poētiski tēlo dienas ritējumu, bet arī izgaismo tik dažādās pārdzīvojumu nokrāsas un dvēseles saviļņojumu.

Latvijas Radio koris
Koncertzālē Cēsis 17.X plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–18

***

Rudens kamermūzikas festivālā 15. oktobrī Mazajā ģildē uzstāsies altiste Santa Vižine, pianiste Agnese Egliņa un klarnetists Guntis Kuzma. Programmā Šūmaņa iedvesmotie skanēs ne tikai Roberta Šūmaņa, bet arī mūsdienu autoru Jērga Vidmaņa un Ģerģa Kurtāga opusi. Savukārt festivāla noslēgumā 17. oktobrī Dzintaru koncertzālē pianists Reinis Zariņš spēlēs Johana Sebastiāna Baha Goldberga variācijas.

Koncerti
Mazajā ģildē 15.X plkst. 19, Dzintaru koncertzālē 17.X plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

***

20. Starptautiskais Baha kamermūzikas festivāls līdz 10. novembrim piedāvās trīs koncertus. Pirmdien, 19. oktobrī, festivālu atklās pašmāju jaunie talanti, kuri ir guvuši atzinību pasaulē, – vijolniece Madara Liepiņa un pianists Daumants Liepiņš. Māsas un brāļa koncertā skanēs Johana Sebastiāna Baha sonātes, Tomazo Antonio Vitali Čakona vijolei solo un Igora Stravinska Itāļu svīta no baleta Pulčinella.

Koncerts
Mazajā ģildē 19.X plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja