Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

KDi iesaka: Satuvināšanās māksla

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Satuvināšanās māksla

Kultūrtelpā Hanzas perons turpinās klausītāju iecienītā koncertsērija Koncerts pirmajā rindā. Šovakar dziesminieka Bulata Okudžavas daiļradei veltīto dzejas un mūzikas programmu Lūk, istaba šī... piedāvās Rīgas Krievu teātra direktore un aktrise Dana Bjorka, ģitārists Nikolajs Gruničevs, akordeoniste Anna Marija Ivana un kontrabasists Ņikita Osipovs. Piektdien, 5. jūnijā, ar jaunu akustisku klasiskās mūzikas programmu Bez elektrības! uzstāsies grupas Dagamba dalībnieki čellists Valters Pūce un pianists Dainis Tenis. Sestdien, 6. jūnijā, dziesminieks Ainars Mielavs izpildīs savas populārākās kompozīcijas ģitārista Aigara Voitišķa pavadījumā. Kā jau ierasts šajā ciklā, katru vakaru mūziķi spēlē trīs koncertus, kuros muzicē un sarunājas ar publiku. Katrs koncerts ilgst 45 minūtes, un pirmajā rindā ir tikai divdesmit skatītāju.

Koncerts pirmajā rindā

Kultūrtelpā Hanzas perons 4.–6.VI plkst. 18, 19.30 un 21

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 50

***

Mēs ejam tālāk

Ceturtdien, 4.jūnijā, uz tirdzniecības centra Alfa jumta notiks Aijas Andrejevas autokoncerts, kurā viņa iepazīstinās ar albumu Es iešu tālāk. Tas iznāks 6. jūnijā – šajā datumā Siguldas pilsdrupu estrādē bija paredzēts līdz šim vērienīgākais Aijas koncerts, kas nu ir pārcelts uz 2021. gada 5. jūniju. "Pat ja viss ir apstājies, ir jāiet tālāk," saka Aija. "Katrs no maniem albumiem ir transformācija, un, ja albums nav iznācis, aplis nav noslēdzies. Tāpēc man ir svarīgi izdot albumu un nospēlēt koncertu, iepriecinot klausītājus šajā neziņas pilnajā laikā. 

Aija Andrejeva

Autokoncerts uz t/c Alfa jumta 4.VI plkst. 19

Biļetes aula.lv EUR 40

***

Intriga

Pianista Andreja Osokina minifestivālu noslēgs divi koncerti. Piektdien, 5. jūnijā, uzstāsies mūziķe Katrīna Gupalo un režisors Vladislavs Nastavševs, savukārt sestdien, 6. jūnijā, vienā programmā satiksies Andrejs Osokins un aktrise Rēzija Kalniņa.

Koncerti

Yamaha klavieru salonā 5., 6.VI plkst. 18

Biļetes aula.lv EUR 30–40

***

Tu esi notikums

Galerijā ISSP sākusies performatīva izstāde 1:1. Apmeklētāji aicināti klātienē satikt četrus pašmāju māksliniekus – Jāni Deinatu (līdz 6. jūnijam), Ievu Balodi (9.–13. jūnijā), Lindu Boļšakovu (16.–20. jūnijā) un Tomu Harjo (30. jūnijā–4. jūlijā). Katrs autors dažādos veidos sniegs iespēju interesentiem līdzdarboties savā radošajā procesā – tā, lai par mākslas notikumu kļūtu izstādes apmeklējuma pieredze.

Izstāde 1:1

Galerijā ISSP līdz 4.VII

www.issp.lv

***

Stīgu melanholija

Pagājušajā ceturtdienā divi Ķīpsalā izskanējušie Ainara Mielava autokoncerti pulcēja teju 200 automašīnu. Šovakar, 4. jūnijā, Ķīpsalā notiks ģitārista Kaspara Zemīša autokoncerts Mēness spulgo Daugavā, kurā skanēs mūzika no viņa albuma Vētra klusumā – Emīla Dārziņa Melanholiskais valsis, tautasdziesmu apdares un paša mākslinieka autordarbi –, kā arī populāru dziesmu kaverversijas. Aplausu vietā – auto signāla taures. 

Kaspars Zemītis

Autokoncerts Ķīpsalas izstāžu zāles stāvlaukumā 4.VI plkst. 21.30

Biļetes ekase.lv EUR 37

***

Es nāktu mājās

Laikmetīgās mākslas centrs Kim? šodien atklās vasaras sezonu ar divām izstādēm: Jāņa Kraukļa (1993) personālizstādi Mēs jau esam mājās, bet tu vēl viesojies, kas apliecina viņa interesi par zemi kā materiālu konceptuāliem vingrinājumiem, un ekspozīciju Visa dzīvība zaļo – tas ir sadarbības projekts, kurā piedalās mākslinieki Una Hamiltone Helle, Eltons Kūns, Uma Breakdown un kurators Ēriks Martinsons.

Izstādes

Laikmetīgās mākslas centrs Kim? līdz 23.VIII

www.kim.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja