Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

KDi iesaka: Uguns uz ledus Himalajos

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Uguns uz ledus Himalajos

Sestdien, 18. maijā, Zirgu ielas koncertzālē notiks kamermūzikas vakars, kurā skanēs Santas Ratnieces jaundarbs – Pirmais klavierkvartets Le feu sur la glace/Uguns uz ledus. Komponiste stāsta: "Mūzika mūs aizvedīs augstu Himalaju kalnos Tibetā, kur atrodas svētais Kailaša kalns. Skaņdarbu iedvesmojusi uz šī kalna ziemeļu sejas vērojamā neparastā un neizskaidrojamā gaisma. Saulrietā un dīvainā kārtā arī naktī kalns zaigo zeltā. Tā ir vizuāla ilūzija – gaisma parādās, izgaismo sniega un ledus klāto kalnu un atkal pazūd. Ar katru reizi gaisma pakāpjas aizvien augstāk un nosedz arvien lielāku laukumu." Vēl programmā – Ludviga van Bēthovena Klavierkvartets Domažorā un Johannesa Brāmsa Otrais klavierkvartets Lamažorā. Muzicēs spoži izpildītāji – vijolnieks Sandis Šteinbergs, altiste Andra Dārziņa, čellists Ēriks Kiršfelds un pianiste Herta Hansena.

Koncerts
Zirgu ielas koncertzālē 18.V plkst. 19
Ieeja bez maksas

***

Pilnmēness nakts

Kamerorķestris Sinfonietta Rīga diriģenta Normunda Šnē vadībā noslēdz savu 13. sezonu Johannesa Brāmsa zīmē ar Otro simfoniju un Otro klavierkoncertu. Solo spēlēs izcilais argentīniešu pianists Nelsons Gerners, kurš tiek uzskatīts par vienu no smalkākajiem mūsdienu izpildītājmāksliniekiem. Pasaulē augstu tiek vērtēti viņa veiktie ieraksti. Nelsona Gernera spēle tai piemītošā poētisma un skaidrības dēļ tiek salīdzināta ar pilnmēness nakti.

Sinfonietta Rīga
Lielajā ģildē 17.V plkst. 19,
Latgales vēstniecībā Gors 18.V plkst. 18
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 8–30

***

Solo

Sestdien, 18. maijā, Cēsīs skanēs pianista Georgija Osokina jaunākā programma, ar kuru viņš jau ir viesojies Londonā, Hamburgā un Bernē. Pirmā daļa atvēlēta Domeniko Skarlati un Sergeja Rahmaņinova opusiem, otrā – Arvo Perta un Friderika Šopēna kompozīcijām.

Georgijs Osokins
Vidzemes koncertzālē Cēsis 18.V plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–25

***

Saulainos ritmos

Piektdien, 17. maijā, Dzintaru koncertzālē uzstāsies itāļu dziedātāja un dziesmu autore Kjara Pankaldi un Francijā dzīvojošā amerikāņu džeza basista Derila Hola kvartets. Kjara Pankaldi augusi un skolojusies Boloņā (kā antropoloģe pētījusi indiešu klasisko mūziku un studējusi džezu). Mākslinieces jaunajā projektā Songs Don’t Grow Old Alone tiek apvienots laikmetīgais džezs, brazīliešu melodijas un improvizācija.

Koncerts
Dzintaru koncertzālē 17.V plkst. 19.30
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–20

***

Ārpus realitātes

Režisors Toms Treinis Dailes teātrī iestudējis Artūra Dīča lugu Purva bērni. Tā ir futūristiska fikcija par sabiedrības modeli, kurā viss neglītais, neērtais un nevajadzīgais ir izolēts ārpus ikdienas realitātes. Tas viss ir novietots izolētā teritorijā, kuru dēvē par Purvu. Brīdī, kad sabiedrība vairs nevar nodrošināt sev ierasto dzīves komfortu, kādam nākas ciest. Jo ir viegli būt labam, kad tev pašam ir labi. Taču brīžos, kad mūsu komforts un drošība tiek apdraudēti, empātija pret citiem samazinās. Lomās: Olga Dreģe, Ieva Florence, Akvelīna Līvmane, Niklāvs Kurpnieks, Juris Žagars, Anete Krasovska, Gints Andžāns, Gints Grāvelis, Kaspars Zāle un Aija Dzērve.

Purva bērni
Dailes teātra Mazajā zālē 22., 24., 30.V plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 21–23

***

Ēdam ananasus

Līdz 16. jūnijam turpināsies festivāls Rīgas fotomēnesis. Latvijas Okupācijas muzejā ir skatāma festivāla izstāde Ēdot ananasus uz Mēness, kurā piedalās desmit mākslinieku. Izstādes kuratori ir Alnis Stakle un Arnis Balčus. 17. maijā plkst. 13 muzejā varēs satikt darbu autorus un kuratorus, 21. maijā plkst. 18 par kolektīvām utopijām un fotogrāfiju stāstīs Alnis Stakle. Izstāde un tās pasākumi ir pieejami bez maksas.

Rīgas fotomēnesis
Dažādās norises vietās līdz 16.VI
www.rigasfotomenesis.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja