Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

KDi lasi: Bija pelēcīgs rudens

Svinot 20 gadu jubileju, grupa _Pienvedēja piedzīvojumi _izdod jaunu albumu, gatavojas koncertam klubā Palladium un atskatās, kā "lietas ritējušas savu gaitu"

Viens, divi, trīs, sākam! – man aiz muguras noskaita grupas Pienvedēja piedzīvojumi dziedātājs un basģitārists Māris Žigats, tikko kā esmu atstājis tās mēģinājumu telpu. Kamēr atvadāmies, viņš jau ir paspējis uzkārt plecā akustisko basģitāru, Aldis Lunde – savu ģitāru, un mūziķi sāk mēģināt pusakustisko dziesmu nākamajā rītā paredzētajai vizītei radio. Nu jau viņi ir profesionāļi, kuri arī uz skatuves droši vien būtu gatavi sākt spēlēt bez ilgas kavēšanās.

Gandrīz pēc gada klusēšanas Sabilē dzimušais trio Pienvedēja piedzīvojumi, kas bija Latvijā pirmā tā sauktā alternatīvā rokgrupa, kuru pamanīja un izdeva viena no tolaik lielākajām ierakstu kompānijām, atkal ir aktīvs. Pirmais atgriešanās koncerts notika vasarā festivālā Klang!, savukārt lielais 20 gadu jubilejas koncerts gaidāms klubā Palladium 3. oktobrī. Pēc septiņu gadu pārtraukuma mūziķiem beidzot gatavs jauns albums. Bundzinieks Pēteris Lunde atzīst, ka šā albuma dziesmas radušās pirms vairākiem gadiem. "Šķiet, apaļā jubileja vasarā lika mums sarosīties un beidzot sākt šo dziesmu ierakstīšanu," saka Pēteris, kurš vienīgais no Pienvedēja piedzīvojumiem spēlē arī citās grupās (agrāk Mofo, tagad The Sound Poets un Laika suns), un šī pieredze viņam liek paskatīties kritiskāk uz to, ko dara Pienvedēja piedzīvojumi.

Ulda Rudaka rakstu par grupu Pienvedēja piedzīvojumi lasi 2. oktobra KDi!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja