Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kustīgs attēls, mediju māksla un skaņrade

Uz trīs intensīviem vakariem aicina festivāls Ūdensgabali

Starptautiskais laikmetīgās un videomākslas festivāls Ūdensgabali šogad notiks jau 19. gadu pēc kārtas un, kā ierasts, piedāvās ieskatu jaunos, ar kustīgu attēlu saistītos mūsdienu mākslas darbos. 8., 9. un 23. augustā ikviens interesents peldošajā mākslas centrā Noass Rīgā bez maksas var apmeklēt izstādi, performances un digitālo mediju nozares profesionāļu vadītas lekcijas un meistarklases.

Kā atklāj festivāla organizatori, Ūdensgabali 2019 sāksies šovakar, 8. augustā, kad plkst. 18 Noasā tiks atklāta Līvas Arnavas personālizstāde Varbūt tiešām. Tajā apskatāmi dažādu mediju objekti un instalācijas, un pati autore to raksturo kā iespēju izkāpt no saviem informācijas burbuļiem un paskatīties uz tiem no malas, ļaujot izstādes apmeklētājiem izvērtēt nevis procesus no saviem skatpunktiem, bet gan pašus skatpunktus, atgriežoties pie to pamatiem – redzes, gaismas un uztveres. Izstāde būs skatāma līdz 15. septembrim (no trešdienas līdz sestdienai, plkst. 15–22).

Pirmo festivāla vakaru plkst. 20 turpinās teksta grupas Orbīta performance Motopoiesis, kurā dzejas lasītāja balss tembrs un intonācija darbina dažādas elektromehāniskās skaņrades ierīces. Šajā performancē katrs autors lasa savu dzejoli tādā intonācijā, tempā un skaļumā, kādu uzskata par piemērotāko, un pašu mākslinieku izgudrota ierīce balss audiosignāla skaļuma dinamiku pārvērš elektrības svārstībā un tālāk skaņā. Video pavadījums ļauj izpētīt dzejnieku laboratorijas darba virsmu un ekrānā ieraudzīt, kas tieši rada attiecīgajā brīdī dzirdamo skaņu. Ar šo performanci Orbīta jau ir uzstājusies Latvijā un Itālijā, taču šoreiz Motopoiesis varēs redzēt jaunā attīstības fāzē un ar jauniem mākslinieciskajiem risinājumiem. Pirms performances – literatūrkritiķes un mediju teorētiķes Ilvas Skultes ievadstāstījums, kā arī iespēja uzdot jautājumus māksliniekiem. Bet vakaru noslēgs Gas of Latvia uzstāšanās – intensīva un psihodēliska alternatīvās deju mūzikas programma no apvienības jaunākā albuma Nutcracker.

Rīt, 9. augustā, Ūdensgabali piedāvās starptautisku programmu. No plkst. 20.30 Noasā notiks 22. Japānas Mediju mākslas festivāla apbalvoto darbu skate kategorijās Animācija, Manga, Izklaide un Māksla. Būs iespēja redzēt arī šī festivāla programmu Jaunā kustība (New Motion), kas apvieno 12 jaunu, talantīgu Japānas animācijas filmu režisoru darbus.

Savukārt 23. augustā plkst. 18. Ūdensgabalus noslēgs interaktivitātei, radošumam un tehnoloģijām veltīts pasākums Cross Industry Meetup Vol. 2. Šajā lekciju un meistarklašu vakarā digitālo mediju nozares profesionāļi un entuziasti dalīsies savā pieredzē un zināšanās par kustīgā attēla realizēšanas rīkiem un to iespējām.

Sīkāk – www.noass.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja