Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mūžībā aizgājis ilggadējais Rīgas Skaņu ierakstu studijas galvenais skaņu inženieris Vilnis Kaksis

Trešdien, 14. oktobrī, mūžībā aizgājis ilggadējais Rīgas Skaņu ierakstu studijas galvenais skaņu inženieris Vilnis Kaksis (dz.1942. gada 19. septembrī).

Gandrīz sešu gadu desmitu ilgā darba laikā viņš radījis iespēju tehniski iemūžināt Latvijas redzamāko mūzikas kolektīvu – simfonisko orķestru, koru, individuālo izpildītāju, populārāko operas solistu, kā arī pašdarbības ansambļu māksliniecisko sniegumu ierakstos, kuru skaits mērāms vairākos simtos un kas iznākuši neskaitāmās skaņu platēs un kompaktdiskos.

"Ar Vilni ikdienas darbā kopā esam bijuši daudzus gadu desmitus. Var droši apgalvot, ka būtu grūti atrast otru tik godīgu, apzinīgu, zinošu savas jomas speciālistu. Viņu ar vislabāko vārdu atcerēsies ļoti daudzi mūsu ievērojamākie mūziķi. Mūzika bija ne tikai viņa darbs, bet arī sirdslieta. Katru mīļu brīdi viņš klausījās mūziku, prata to baudīt un novērtēt," atceras Rīgas Skaņu ierakstu studijas direktors Aldis Ermanbriks.

"Vilni pazinu jau 47 gadus. Ne reizi kopā strādājot neesam sastrīdējušies. Viņš bija cilvēks, uz kuru varēja pilnībā paļauties – ārkārtīgi kārtīgs un precīzs. Nākot uz ierakstu, vienmēr varēju būt drošs, ka viss nepieciešamais jau ir sagatavots un darba kārtībā," stāsta skaņu režisors Kārlis Pinnis.

"Vilnis Kaksis – skaņu inženieris, neapšaubāmi leģendāra personība un lielisks cilvēks. Kopš Melodijas pirmsākumiem, ar viņa līdzdalību tapuši neskaitāmi, nu jau leģendāri skaņu ieraksti, ar Raimondu Paulu, Gunāru Rozenbergu, tautā mīlēto Edgaru Liepiņu... Šeit nebūs iespējams visus uzskaitīt. Arī mana iespēja apgūt skaņu inženiera profesiju bija pateicoties Vilnim. Var droši teikt, ka viņa veikums ir, lai gan bieži vien nepamanāms, bet tanī pašā laikā nenovērtējams latviešu mūzikas vēsturē," atmiņās dalās skaņu režisors Tālis Timrots.

Atvadīšanās notiks Rīgas Vecajā Sv. Ģertrūdes baznīcā sestdien, 17. oktobrī, plkst. 13.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja