Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Parakstīts pirmais līgums par finansējuma piešķiršanu Rīgas Vāgnera nama atjaunošanai

Šodien, 30. augustā, vēstnieks Kristians Helts, kurš pārstāv Vācijas Ārlietu ministru, un Rīgas Riharda Vāgnera biedrības priekšsēdētāji Māris Gailis un Māris Kalniņš svinīgā ceremonijā parakstīja līgumu par finansējuma piešķiršanu Rīgas Vāgnera nama atjaunošanai un restaurācijai

Vēstnieks Kristians Helts teica: "Man ir patiess prieks, ka ar šodienas dokumentu parakstīšanu mēs esam uzsākuši Vācijas nozīmīgā ieguldījuma Rīgas Vāgnera nama atjaunošanai pirmo, izšķirīgo posmu. Man ir īpašs prieks, ka dokumenta parakstīšana kopā ar Rīgas Riharda Vāgnera biedrības priekšsēdētāju Māri Gaili notiek laikā, kad mēs svinam arī mūsu diplomātisko attiecību atjaunošanas 30. gadadienu. Rīgas Vāgnera nams ir apliecinājums tam, cik cieši mūsu tautas ir saistītas jau kopš gadu simtiem."

Pateicoties šim projektam, Vāgnera nams atkal atgūs savu velīnā rokoko veidolu un tiks atjaunota klasiskā teātra telpa, kas vēlāk iedvesmoja Vāgneru Baireitas opernama celtniecībā.

Rīgas Vāgnera nama atjaunošanai un restaurācijai Vācijas Federatīvās Republikas Ārlietu ministrija ir piešķīrusi 200 000 eiro precīza atjaunošanas apjoma noskaidrošanai pirms lielo būvdarbu uzsākšanas. Pirms finansējuma piešķiršanas veiktais būvtehnisko un juridisko jautājumu izvērtējums apliecina, ka Rīgas Riharda Vāgnera biedrība tās dzinējspēka Māra Gaiļa vadībā ir pārvarējusi pirmo nozīmīgo barjeru apjomīgā atjaunošanas projekta īstenošanā. 

Kopumā Vācijas federālajā budžeta plānā 2021.–2026. gadam Rīgas Vāgnera nama atjaunošanai un restaurācijai ir iezīmēti 5,2 miljoni eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja