Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Paralēlās līnijas saules pusē. Uz jaunām ekspozīcijām aicina muzeji Latvijas reģionos

Ar saukli #TiekamiesTagad un ievērojot t. s. sanitāro protokolu, Latvijas muzeji no 13. maija sākuši vērt durvis klātienes apmeklētājiem, turklāt ne tikai galvaspilsētā. Arī ārpus Rīgas muzeji atkalsatikšanos atzīmē gan ar pastāvīgajām ekspozīcijām, gan ar jaunām, pavisam svaigi iekārtotām mākslas un vēstures izstādēm.

Ar jaunu izstādi Saules pusē. Leonīda Āriņa un Alekseja Naumova glezniecība darbu atsācis Tukuma Mākslas muzejs, atklājot sauli kā vienojošu elementu abu mākslinieku darbos. Ogres muzejā beidzot ir iespēja iepazīt Signes Kraukles un Žanetes Žvīgures kopējo izstādi Paralēlās līnijas – apgleznotu porcelānu, māla priekšmetus un vainagus, kā arī papīra gaismas objektus. No 20. maija jaunas izstādes piedāvās arī Jūrmalas pilsētas muzejs – vecmeistares Edītes Krastenbergas darbu retrospekciju Daugavas plūdums un gleznotājas Signes Vanadziņas tonāli piesātināto izstādi Pelēkās vielas. Tepat līdz jūnija beigām joprojām aplūkojama izstāde no muzeja krājuma un privātkolekcijām Rīgas Jūrmalas pilsētai – 100.

Sešas mainīgas izstādes vērušas durvis Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā. Kā ik pavasari Latgales mākslinieku veikums skatāms Latgales reģiona mākslas konkursa izstādē, šogad par tēmu Iekšpus – ārpus. Izstāde Divas virsotnes ir divu izcilību – gleznotājas Silvas Linartes un keramiķa Pētera Martinsona – satikšanās. Centrā skatāma arī Daugavpilī dzimušā amerikāņu mākslinieka Sigurda Vīdzirkstes izstāde Ārpus laika, tāpat pagarināts apskates laiks izstādei Roms Viesuls. Grafika no Lietuvas mākslas muzeja kolekcijas, rumāņu keramiķes Delijas Maksimas izstādei Redzamības virskārta un 9. starptautiskā Latgales grafikas simpozija izstādei.

Rēzeknē apmeklētājus gaida Latgales kultūrvēstures muzejs, cita starpā piedāvājot apskatīt Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas Mākslas skolas audzēkņu darbus un muzeja krājuma izstādi Klusais pieskāriens. Māksliniekam Arvīdam Eglem 115. Liepājas muzejā līdz 28. jūnijam ir pagarināta mākslinieces Līgas Ķempes izstāde Venus, bet Lielajā izstāžu zālē tiek gatavota jauna izstāde Zudusī Liepāja Paula Maksa Berči projektos.

Rundāles pils aicina apmeklēt franču dārzu un daļēji – arī muzeju. Turaidas muzejrezervāts atvēris brīvdabas ekspozīcijas un izstādes. Cēsu pils aicina uz multimediālu Cēsu pils vēstures stāstu, bet Valmieras muzejs piedāvā iespēju paceļot laikā, izstādēs RE: FORMA un Vecpilsētas ainava atklājot, kā mainījusies Valmiera dažādos gadsimtos. Interaktīvus pārgājienu maršrutus sagatavojis Imanta Ziedoņa muzejs Murjāņos. Ģimenes viesos aicina arī Jaunmoku pils, bet Džūkstes Pasaku muzejs izveidojis jaunu izstādi Lāča bērni ar šūpuļdziesmas Aijā žūžū lāča bērni ilustrācijām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja