Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pasniegtas sabiedrisko mediju gada balvas Kilograms kultūras

Piektdienas vakarā tiešraidē sumināti Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas Kilograms kultūras 2022 laureāti, pērnā gada spožākā kultūras notikuma godā ceļot izstādi un monogrāfiju Purvītis, vēsta portāls Lsm.lv.

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstādes Purvītis kuratore bija Aija Brasliņa, bet izdevniecībā "Neputns" izdotās monogrāfijas sastādīja Laima Slava.

Kategorijā Popkultūra zeltīto kilograma atsvaru ieguva koncertuzveduma Ziedonis. Lācis. Vīrieši veidotāji. 18. un 19.jūnijā Dailes teātrī atskaņoto mūziku bija sakomponējis Kārlis Lācis, bet uzveduma režisors bija Reinis Suhanovs.

Kategorijā Mūzika skatītāji un klausītāji visaugstāk novērtēja Liepājas Simfoniskā orķestra sezonas atklāšanas koncertu 17.septembrī koncertzālē Lielais dzintars, kur spēlēja flautiste Dita Krenberga, ērģelniece Iveta Apkalna un pianists Reinis Zariņš, bet diriģēja Guntis Kuzma.

Sadaļā Literatūra balvu saņēma monogrāfiju par Anšlavu Eglīti Par skaisto un aplamo dzīvi autore Ieva Struka. Monogrāfijas klajā laidusi izdevniecība Dienas Grāmata.

Balvu kategorijā Vizuālā māksla ieguva Liepājas Karostas ūdenstorņa atvērto mākslinieku darbnīcu organizatori - gleznotāji Veronika Frolova un Reinis Liepa, tēlnieks Egons Peršēvics. Darbnīcas rīkoja Peršēvics sadarbībā ar Karostas glābšanas biedrību.

Par gada Pārsteigumu tika atzīts mākslinieka Kriša Salmaņa plakāts ar Vladimira Putina attēlojumu uz žurnāla Ir vāka un pretī Krievijas vēstniecībai uz Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja sienas.

Kategorijā Kino skatītāji un klausītāji visaugstāk novērtēja režisora Armanda Zvirbuļa daudzsēriju mākslas filmu Krimināllieta iesācējam, kuru producējusi Red Dot Media.

Kategorijā Mantojums balvu saņēma Āgenskalna tirgus, kuru no jauna radīja SIA Kalnciema iela, Arhitektes Lienes Griezītes studija un projekta autore Liene Griezīte.

Kategorijā Starts uzvarēja Rīgas Doma kora skolas mūziklu nodaļas audzēkņi par Kārļa Lāča mūzikla Pūt, vējiņi iestudējumu.

Savukārt par aizvadītā gada labāko sniegumu teātrī balvu Kilograms kultūras saņēma Alvja Hermaņa Jaunajā Rīgas teātrī iestudētā izrāde Žižeks. Pītersons. Gadsimta duelis.

Balvas žūrijā darbojās Latvijas Televīzijas (LTV) Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle, žurnālistes Lilita Eglīte, Anete Ašmane, Daira Āboliņa un Henrieta Verhoustinska, LTV raidījuma Kultūrdeva producents un mūzikas žurnālists Kaspars Zaviļeiskis, Latvijas Radio Klasika direktore Gunda Vaivode un žurnālisti Orests Silabriedis, Liene Jakovļeva, kā arī Latvijas Radio žurnālists Toms Treibergs un portāla Lsm.lv kultūras sadaļas redaktore Laila Burāne.

Kilograms kultūras 2022 laureātiem naudas balvu nodrošina Nākotnes Atbalsta fonds.

Kilograms kultūras ir sabiedrisko mediju apbalvojums kultūras jomā, kas apliecina sabiedrisko mediju aktīvu līdzdarbību Latvijas kultūras dzīves procesos. Balvu piešķir LTV, Latvijas Radio un Latvijas sabiedrisko mediju portāls Lsm.lv. Tradīcija tika sākta 2012.gadā, kad balvas tika pasniegtas par spilgtākajiem 2011.gada kultūras notikumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja