Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pasniegti atzinības raksti par radošo ieguldījumu un mūža darbu kultūrā

Kultūras ministrs Nauris Puntulis ceturtdien, 14. novembrī, kultūras jomas personībām pasniedza Kultūras ministrijas (KM) un Ministru kabineta (MK) Atzinības rakstus, godinot viņu radošo ieguldījumu, informēja KM pārstāvji.

"Budžeta pieņemšanas kaislībās un mediju nozares notikumu virpulī šīsdienas spilgtākais akcents - iespēja godināt kultūras nozares leģendas," atzina N. Puntulis. "Čērčils reiz teicis, ka valstsvīrs no politiķa atšķiras ar to, ka politiķis orientējas uz nākamajām vēlēšanām, bet valstsvīrs - uz nākamajām paaudzēm. Visi šodien sveiktie savā ziņā ir lieliski valstsvīri - viņu devums patiesi ir domāts nākamajām paaudzēm."

Memoriālo muzeju apvienības speciāliste Gaida Jablovska, kas nozarei veltījusi piecdesmit darba gadus, saņēma KM Īpašo Atzinības rakstu par mūža ieguldījumu Raiņa un Aspazijas dzīves un darba gaitu pētniecībā un Latvijas muzeju nozares attīstībā, kā arī latviešu kultūras un tās izcilo personību popularizēšanā starptautiskā mērogā.

KM Īpašais Atzinības raksts pasniegts Siguldas Opermūzikas svētku organizatoram Dainim Kalnam 75 gadu jubilejā par ievērojamu un ilggadēju ieguldījumu Starptautisko Siguldas Opermūzikas svētku izveidošanā un rīkošanā, kā arī nozīmīgu devumu Latvijas kultūrtelpas stiprināšanā un attīstībā.

Scenārists un dramaturgs Vladlens Dozorcevs, kurš šogad svinēja 80 gadu jubileju, saņēma īpašo KM Atzinības rakstu par ieguldījumu Latvijas kultūrā un neatkarīgas Latvijas valsts attīstībā.

Īpašais KM Atzinības raksts par izcilu ieguldījumu Latvijas mākslā un sasniegumiem starptautiskā kontekstā piešķirts arī gleznotājai Maijai Tabakai, kura tiek godināta arī nupat apritējušajā 80 gadu jubilejā. Tāpat  Īpašais KM Atzinības raksts par mūža ieguldījumu latviešu vokālās mākslas attīstībā un sveicieni 90. jubilejā - operdziedātājai Laimai Andersonei-Silārei. Viņas gan neieradās svinīgajā pasākumā, taču Atzinības raksti māksliniecēm tiks pasniegti personīgi.

KM Atzinības raksti līdz ar pagodinājumiem apaļās mūža jubilejās ir piešķirti: teātra zinātniecei Silvijai Geikinai par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas teātra vēstures pētniecībā; mākslas zinātniecei Elitai Grosmanei par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas mākslas vēstures pētniecībā; dzejniekam un atdzejotājam Leonam Briedim par izcilu ieguldījumu Latvijas literatūrā un kultūrā; grafiķei Mārai Rikmanei par nozīmīgu devumu Latvijas mākslā; māksliniecei Agijai Stakai par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas grāmatu ilustrāciju jomā. 

Ministru kabineta (MK) Atzinības raksti piešķirti: komponistei Maijai Einfeldei par nozīmīgu un ilggadēju radošo ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā, veicinot tās starptautisko atpazīstamību; literātam, skolotājam un sabiedriskajam darbiniekam Albertam Spoģim par mūža ieguldījumu latgaliešu kultūras attīstībā; animācijas filmu režisori, scenāristei un producentei Rozei Stiebrai par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas zīmētās animācijas tradīcijas izveidē un attīstībā; tekstilmāksliniecei Edītei Pauls-Vīgnerei par izcilu radošo devumu Latvijas tekstilmākslas attīstībā; Rīgas Latviešu biedrības priekšsēdētājam, kultūras un sabiedriskajam darbiniekam Guntim Gailītim par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas kultūras, pilsoniskās sabiedrības un demokrātiskas valsts attīstībā; Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijas Studiju programmu direktorei Irēnai Baltābolai par nozīmīgu ieguldījumu augstākās izglītības jomā.

MK atzinības rakstu saņēma arī biedrība Latvijas Jaunā teātra institūts par nozīmīgu ieguldījumu laikmetīgās teātra mākslas attīstībā, Starptautiskā Jaunā teātra festivāla Homo Novus izveidē un norisē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja