Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Personīgas vēstules dziesmās un dzejā

Raimonda Vazdika jubileju svin ar viencēlienu un albumu.

Dziesmu albums Vēstules rokrakstā smalkā, kas iznācis izdevniecības Lauska paspārnē, it kā ir jaunums, lai gan ierakstīts pirms diviem gadiem. Gandrīz kā vīns, kas mazliet pastāvējis, sagaidījis savu laiku. "Divi gadi nav nekas, jo albumā dziesmas bija krātas jau ilgāku laiku. Vienu no tām – Ir tādi cilvēki – ar Imanta Ziedoņa vārdiem esmu sarakstījusi 18 gadu vecumā," komentē Raimonda Vazdika. "Toreiz studējot, nospēlēju to dramaturgam Paulam Putniņam, un viņš mani lūdza vēlreiz spēlēt "to smuko dziesmu"." 14. maijā Rīgā Kultūras pilī Ziemeļblāzma R. Vazdika aicina uz savas jubilejas izrādi, muzikālu viencēlienu Ilgojos pēc ilgu tramvaja, bet pasākumā otrajā daļā – uz soloalbuma prezentāciju.

Albumā Raimonda ir gan dziesmu autore, gan galvenā izpildītāja, ir arī dueti ar Ievu Akurateri un Nauri Brikmani. Visu dziesmu aranžijas veidojusi Ilze Grunte, ierakstā piedalījušies daudzi muzikālās apvienības Dzīve virs jumtiem dalībnieki: Arnolds Kārklis, Mārtiņš Linde, Uģis Vītiņš, Dace Vītola, Nauris Brikmanis, Artis Gulbis, Ivo Stankevičs-Skrips u. c.

Interesants ir stāsts par šīs muzikālās tikšanās nosaukumu Vēstules rokrakstā smalkā. "Iedvesmas avots ir konkrēta vēstule no Aglonas radiniekiem. Tā bija ļoti skaistā rokrakstā, uz daudzām lapām. Tas bija tik aizkustinoši, ka raksta un dalās jūtās un vēlējumos. Kaut ko līdzīgu daru arī es – rakstu, izstāstu, kā man iet, tāpēc arī tas nosaukums likās ļoti atbilstīgs," stāsta R. Vazdika. Dzejoļus viņa raksta ar roku uz papīra lapas, uz salvetes kafejnīcā. Vārdi tiek švīkāti un svītroti, meklējot īstos. Tikai tad, ja dzejolis nonāk līdz grāmatai, tas tiek nodrukāts ar datoru.

"CD formāts ir kā atskaites punkts, tāda reāli aptaustāma lieta, kur ir arī grāmatiņa ar informāciju, manām pārdomām, dziesmu tekstiem, fotogrāfijām. Izdevums ir satikšanās pašai ar sevi, jo noticu, kas ar mani notiek," skaidro R. Vazdika. Albumu var noklausīties arī Spotify, bet YouTube skatāmas dziesmu Pasaciņa, Manam sargeņģelim un Laika logs videoversijas. Kamēr albums gaidīja prezentāciju, ir nākušas klāt jaunas dziesmas. "Varbūt vairs nebūšu tik ražīga un nekrāšu 14 kompozīciju. Svarīgi ir turpmāk dalīties ar katru jaunu ierakstīto dziesmu," saka Raimonda. Pasākuma sakarā viņai visbiežāk galvā skan Laika logs, un ar to arī sāksies izrāde Ilgojos pēc ilgu tramvaja. R. Vazdika ir vispusīga māksliniece, un pašai nav viegli formulēt, kas viņā dominē – aktrise, dzejniece, dziesmu izpildītāja. "Varbūt "aktrise dziesminiece"," viņa rezumē. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja