Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pret ziedojumiem var iegūt Ukrainas tēlnieka Iļjas Trofimčuka mākslas darbus

LMS galerijā pret ziedojumiem iespējams iegūt Ukrainas mākslinieka Iļjas Trofimčuka veidotos mākslas darbus - plaketes, informēja Latvijas Mākslinieku savienības vadītājs Igors Dobičins.

Patlaban vairākās vietās norisinās Ukrainas mākslinieku grupas TIGOIS project izstāde Mēs uzvarēsim! Переможемо!: publiskajā ārtelpā pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) galvenās ieejas pretī Uzvaras bulvārim, LNB Oranžērijas zālē no 6. līdz 22. jūnijam, kā arī Latvijas Mākslinieku savienības galerijā 11. novembra krastmalā 35 no 6. jūnija līdz 10. jūlijam.

Latvijas Mākslinieku savienības galerijā ir arī iespējams apmaiņā pret ziedojumu iegūt kādu no Ukrainas tēlnieka Iļjas Trofimčuka veidotajām plaketēm no cikla Šķēle (tērauds, akrila sveķi,1,5x8,5x8,5 cm; 1,5x10x10 cm, 3x3x0,5 cm).

Lai veicinātu sabiedrības izpratni par Ukrainas kara darbības sekām, darbu autori - Ukrainas mākslinieki - ir radījuši unikālus un spēcīgi uzrunājošus darbus - tēlniecībā un gleznās. Izstādē ir skatāma 60 darbu kolekcija. Izstādes darbiem ir izmantots Mariupoles rūpnīcā Azovstaļ ražotais metāls, kuras sagraušanā cietuši vairāki simti Ukrainas civiliedzīvotāju. Izstādes darbi ir spēcīgi, emocionāli uzrunājoši un atgādina par kara darbību Ukrainā dramatisko ietekmi.

Izstādes Mēs uzvarēsim! Переможемо! veidošanā piedalījusies mākslinieku grupa TIGOIS project, brīvprātīgo kustība, biedrība UA&LV, Latvijas Mākslinieku savienība, organizācijas Support Azov Latvia, Support Azov Ukraine, Ukrainas uzņēmums Nova Poshta, mūziķe un kuratore Inese Zagorska u.c.


 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja