Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Rakstniecības un mūzikas muzeja mājvietu par 86 800 eiro projektēs arhitektu birojs Krasts

VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) noslēgusi līgumu ar arhitektu biroju Krasts par nama Mārstaļu ielai 6 esošā būvprojekta pielāgošanu topošajai Rakstniecības un mūzikas muzeja mājvietai, kā arī muzeja ekspozīcijas dizaina un interjera projekta izstrādi, aģentūru LETA informēja VNĪ valdes locekle Kitija Gruškevica.

Viņa arī informēja, ka līgumcena ir 86 800 eiro.

Pēc pārbūves muzeja rīcībā būs aptuveni 1400 kvadrātmetru plašas telpas pastāvīgajai ekspozīcijai, izstādēm un administratīvajām vajadzībām, kā arī labiekārtots pagalms radošiem pasākumiem. Ēkā tiks pārbūvētas inženiersistēmas, kā arī ierīkots lifts, lai muzejs būtu pieejams personām ar kustību traucējumiem.

VNĪ valdes locekle norādīja, lai raitāk virzītos uz priekšu ar Mārstaļu 6 projektu un iespējami ātrāk atvērtu muzeja pastāvīgo ekspozīciju sabiedrībai, paralēli būvprojekta pielāgošanai muzeja vajadzībām notiks muzeja ekspozīcijas dizaina un interjera projekta izstrāde.

"Izvēlētais ceļš ļaus projektēšanas, būvniecības un iekārtošanas darbus īstenot, iekļaujoties tiem atvēlētajā projekta budžetā. Plānots jau nākamajā gadā uzsākt būvdarbus, lai jau 2021.gada nogalē telpas varētu nodot to jaunajiem saimniekiem un muzejs varētu iekārtoties savās ilgi gaidītajās mājās," teica Gruškevica.

Paredzēts, ka šoruden Rakstniecības un mūzikas muzeja krājumi, kā arī 65 muzeja darba vietas tiks pārceltas uz topošo Muzeju krātuvju kompleksu Pulka ielā 8.

Mārstaļu ielas 6 namam ir vairākus simtus gadus sena vēsture, tas celts 17.gadsimtā, un piedzīvojis vairākas pārtapšanas, un joprojām tiek uzskatīts par baroka un klasicisma pieminekli. Par sākotnējo arhitektu vēstures avoti klusē, taču 20. gadsimta sākumā arhitekts Bokslafs ēku būtiski pārplānoja. 20. gadsimtā telpās bija iekārtotas tirdzniecības telpas, bet padomju laikā ēkā atradās gan noliktava, gan kopmītnes. Namā līdz 2003. gadam bija mākslas galerija un kafejnīca M6. Ilgu laiku šeit darbojās arī Rīgas fotonams. Nama pēdējais saimnieks bija hostelis, bet kopš 2011.gada telpas stāv tukšas.

VNĪ šobrīd īsteno 33 attīstības projektus aptuveni 154 miljonu eiro apmērā. Uzņēmums nodrošina nekustamo īpašumu apsaimniekošanu un pārvaldību apmēram 450 nekustamo īpašumu adresēm ar 1200 ēkām 1,1 miljona kvadrātmetru platībā un vairāk nekā 4000 zemes īpašumu desmit miljonu kvadrātmetru platībā. Uzņēmums dibināts 1996. gadā, un tā vienīgā īpašniece ir Finanšu ministrija.

Top komentāri

Margarēta
M
Paldies Dievam, ka nav atkal H2E. Citādi pilnīgi visi muzeji būs vienādi H2E stilā.
vienkārši
v
tikko taču gadiem remontēja rakstniecības muzeju pretī pilij! (pēdējais termiņš, kad muzeja telpām Pils laukumā saskaņā ar valdības rīkojumu vajadzēja būt gatavām, ir 2018.gada 31.oktobris). Kāds labi nopelnījis! vieta burvīga vecrīgā!
.
.
Pavisam noteikti- šis muzejs nav tā lieta, kas Latvija šodien būtu visvairāk vajadzīga! Pilna Latvija ar visādiem bezjēdzīgiem muzejiem ( kā konkrētais ar 65 cilvēku štata vietām), kas tiek uzturēti no nodokļu maksātāju naudas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja