Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Rīgā lekciju lasīs fontu dizaineri no Londonas Antonijs Šerets un Eds Haringtons

Trešdien, 28. augustā, pēc Latvian Art Directors Club (LADC) uzaicinājuma Rīgā ar lekciju uzstāsies fontu dizaineri no Lielbritānijas Antonijs Šerets un Eds Haringtons, informēja LADC pārstāve Anete Franka.

Lekcija Our Way or the Bézier notiks plkst. 17 konferenču centrā Citadele (Republikas laukumā 2a). Iepriekš piesakoties, lekciju, kura tiek organizēta sadarbībā ar Britu padomi, iespēja apmeklēt gan LADC biedriem, gan citiem interesentiem.

Antonijs un Eds ir grafikas un dizaina studijas The Entente, kā arī neatkarīgas burtu izdevniecības Colophon foundry dibinātāji. Jaunie tipografikas talanti ir reklāmas fontu autori tādiem plaši zināmiem zīmoliem, kā Jagermeister, Modernās mākslas muzejs (MoMA), kā arī Topshop un citiem. Tāpat viņu radītais fonts Leroy rotā Bonobo albuma Black Sands vāciņu. Turklāt ikviens interesents puišu veikumu var apskatīt arī dažādās galerijās – gan OZ galerijā Amsterdamā, Francijas Plakātu un Grafikas Dizaina festivāla Chaumont galerijā, Acion Installation galerijā Losandželosā, kā arī Walker Arts centrā un Cooper-Hawitt National Design muzejā Amerikas Savienotajās valstīs.

Colophon foundry izdod gan paši savus fontu dizainus, gan citu dizaineru radītos. Tostarp kopā ar Anthony Burill radīto Lisbon fontu, Oscar & Ewan veidoto Leroy fontu vai Hamish MakGill fontu Central Avenue. Turklāt uzņēmums ik mēnesi veido jaunu fontu fotogrāfijas žurnālam Hot Shoe Magazine.

Lekcijā Our Way or the Bézier dizaineri rādīs virkni piemēru un stāstīs par burtu dizaina un dizaina prakses mijiedarbību. Savukārt īpašā meistarklasē, kas notiks 27. augustā, tipografikas eksperti demonstrēs, kā stencila tehnikā radīt burtu trafaretus. Lai piedalītos seminārā, nav nepieciešamas priekšzināšanas, vien savs portatīvais dators.

No 26. līdz pat 31. augustam LADC organizēs virkni meistarklašu, seminārus un lekcijas par tipografikas tēmu. 

Lekcija notiks angļu valodā. Dalība LADC biedriem un partneriem – bez maksas, privātpersonām – Ls 24, juridiskajām personām – Ls 60

Lai pieteiktos lekcijai, lūgums sazināties ar Aneti Franku  -  tālr. 26708810, e-pasts: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja