Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas cirka ēkas būvnieks būs Aidaco Group

Rīgas cirka atklātajā konkursā Rīgas cirka vēsturiskās ēkas Merķeļa ielā 4, Rīgā, pārbūve par uzvarētāju atzīta personu apvienība Aidaco Group, informēja Rīgas cirka komunikācijas projektu vadītāja Zane Volkinšteine.

Konkurss tika izsludināts 2020. gada 25. novembrī, un tajā bija pieteikušies trīs pretendenti. Līgumcena bija 3 201 364,43 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli. 

Rīgas cirks ar konkursa uzvarētāju šī gada 13. maijā noslēdzis līgumu. Projektu – Rīgas cirka rekonstrukcijas siltumizolācijas un energoefektivitātes etapu – paredzēts īstenot 15 mēnešu laikā no līguma noslēgšanas dienas.

Šī gada 3. februārī  par 65 760,00 eiro tika noslēgts arī līgums ar būvuzraudzības iepirkuma konkursa uzvarētāju – SIA CMB par būvuzraudzības veikšanu šajā projektā. 

Valdis Koks, Aidaco Group vadītājs: "Esam pagodināti uzsākt pārbūves darbus tik nozīmīgā ēkā – vienā no vecākajām cirka ēkām Eiropā. Tehnoloģiski sarežģītākais šajā projektā ir jaunā kupola izbūve no krusteniski līmētām koka paneļu konstrukcijām un vēsturisko saglabājamo ēkas daļu atjaunošana. Rīgai šī ir vitāli nozīmīga ēka, kas jau sen ir pelnījusi atbilstošu renovāciju, lai rekonstruētā cirka ēka iespējami drīz priecētu rīdziniekus un Rīgas viesus."

"Rīgas cirka rekonstrukcijas projekts jau šobrīd apvieno vairākus spēcīgus partnerus – gan projektam piesaistītais arhitektu birojs NRJA, gan konkursā uzvarējušais būvuzraugs ir tirgū atzīti speciālisti, un nu esam priecīgi par vēl viena spēcīga partnera iesaistīšanos vēsturiskās ēkas rekonstrukcijā. Pirmajā rekonstrukcijas posmā paredzēts koncentrēties uz energoefektivitātes paaugstināšanu Rīgas cirka vēsturiskajā ēkā, kā arī, pateicoties papildus piesaistītajam finansējumam, varēsim veikt darbus, kas nepieciešami cirka funkcionalitātes nodrošināšanai. Ar šo varam iezīmēt jaunu sākumu vēsturiskās ēkas atdzimšanā, kur kultūras mantojums tiks savienots ar mūsdienīgu funkcionalitāti," par projektu saka Rīgas cirka valdes locekle Liene Pērkone.

Projekts tiek īstenots darbības programmas Izaugsme un nodarbinātība specifiskā atbalsta mērķa "Veicināt energoefektivitātes paaugstināšanu valsts un dzīvojamās ēkās" ietvaros. Projekta attiecināmās izmaksas noteiktas 2 980 880 eiro, no tām plānotais Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalsta apmērs – 2 533 748 EUR jeb 85% no projekta attiecināmajām izmaksām, savukārt valsts budžeta līdzfinansējums – 447 132 EUR apmērā jeb 15% no projekta attiecināmajām izmaksām.

Rīgas cirka ēka būvēta 1888. gadā, un tās teju 133 gadu garajā mūžā ēkā notikušas visdažādākās kultūras un mākslas aktivitātes – tieši šeit rādītas Rīgā pirmās kinofilmas un risinājušies citi kultūrnotikumi un, protams, rādītas cirka izrādes. Rekonstrukcija tiek veikta, lai uzlabotu ēkas energoefektivitāti un pielāgotu ēku mūsdienu vajadzībām, tādējādi nozīmīgas cirka aktivitātes darot pieejamas iespējami plašai publikai un ilgtermiņā veicinot cirka nozares attīstību un atpazīstamību Latvijas un starptautiskā mērogā.

Rekonstrukcijas laikā Rīgas cirka skola un cirka birojs atrodas Āgenskalnā, Zeļļu ielā 25, savukārt Rīgas cirka izrādes, kad epidemioloģiskā situācija un LR likumdošana to atļaus, būs skatāmas dažādās Rīgas un Latvijas kultūrtelpās.

Rīgas cirkā arī šobrīd notiek Rīgas cirka skolas nodarbības bērniem un pieaugušajiem – gan tiešsaistē, gan nelielās grupās klātienē, Uzvaras parkā. Rīgas cirka rezidenču programmā, ievērojot epidemioloģiskos drošības pasākumus, tiek uzņemti mākslinieki no dažādām pasaules valstīm – šobrīd cirkā trenējas mākslinieki no pasaulslavenās apvienības Circa (Austrālija), šonedēļ starptautiskas programmas Baltic Circus on the Road ietvaros darbu Rīgas cirka rezidencē sāks cirka apvienība Kanta company (Lietuva), savukārt jūlijā ieradīsies cirka kolektīvs SaboK (Igaunija).

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja