Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Trešās Adventes nedēļā Rīgā būs vairāki bezmaksas koncerti, izstādes un pasākumi

Aizdedzot trešo sveci Adventes vainagā, rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti uz dažādiem pasākumiem - gan garīgās, klasiskās un koru mūzikas koncertiem, gan mūzikas skolu un kultūras centru studiju priekšnesumiem, kā arī uz izstādēm, tautas tradīcijās balstītām Saulgriežu svinībām un Ziemassvētku pasākumiem bērniem, portālu Diena.lv informē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde.

Ziemassvētku ieskaņas pasākumu klāstā ir vairāki bezmaksas koncerti. 10. decembrī plkst. 16 VEF Kultūras pilī notiks Koncerts Adventei, kurā muzicēs koris Senrīga kopā ar draugiem.

11. decembrī būs iespēja bez maksas apmeklēt četrus pasākumus. Plkst. 12 Bolderājas Evanģeliski Luteriskās draudzes baznīcā koncertā Dienvidvējš. Ziemeļvējš uzstāsies pūšamo instrumentu mūziķi Jēkabs Nimanis, Rūta īzāka, Ieva Birzkopa, Gunārs Endzelis un kvintets Live Brass. Plkst. 16 pie Rīgas Kultūras centra Iļģuciems notiks pasākums Rūķu laiks Iļģuciemā. Šajā pašā laikā Svētā Pētera baznīcā Rīgas Jauniešu brāsbends un ērģelnieks Pēteris Vaickovskis ielūdz uz Adventes koncertu, bet plkst. 17 Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā Mazā ģilde koncertā Miers sagaidīts muzicēs Helēna Kozloca, grupa Levīti un draugi. Arī 12. un 13. decembrī paredzēti bezmaksas pasākumi gan Mazajā ģildē, gan Bolderājas Mūzikas un mākslas skolā.

Trešās Adventes nedēļā vairāki pasākumi paredzēti īpaši bērniem, tajā skaitā izrāde Tas pats Minhauzens jeb Bolderāju nePiedāvāt, kas notiks Rīgas Kultūras centrā Iļģuciems, Rīgas 19. vidusskolā un Bolderājas Mūzikas un mākslas skolā. Rīgas Jūgendstila muzejā paredzēts pasaku rīts bērniem, kā arī lekcija Telpu rotāšanas tradīcijas Ziemassvētkos. Bērni laipni gaidīti arī Rīgas Kongresu namā uz muzikālo pasaku Sniega karaliene un bērnu operu Baltrozīte un Sārtrozīte VEF Kultūras pilī, kurā paredzēta arī tikšanās ar Ziemassvētku vecīti.

Rīgas kultūras centros apskatāmas arī izstādes, veltītas Ziemassvētku laikam, tajā skaitā lietišķās mākslas, floristikas, rotu, pinēju, rokdarbu un gleznu izstādes. Turklāt Rātsnama pasāžā Jaunavu ielā darbosies Ziemassvētku rotājumu gatavošanas darbnīca.   

Galvaspilsētā jau darbojas Ziemassvētku tirdziņi, kuri šogad apmeklētājus gaida katru dienu no plkst. 10 līdz plkst. 20 Doma laukumā, Līvu laukumā un Esplanādē. Nedēļas nogalē Ziemassvētku tirdziņos ikvienam apmeklētājam tiek piedāvātas gan amatnieku un tirgotāju preces, gan arī kultūras programma. Nedēļas nogalē Doma laukumā paredzēta leļļu izrāde, bērnu vokālo ansambļu un muzikālo grupu uzstāšanās, kā arī masku svētki. Ikvienam apmeklētājam būs iespēja Zvanu ansambļa priekšnesumā baudīt populāras Ziemassvētku melodijas. Savukārt Esplanādē darbosies Pasaku nams ar spēlēm un rotaļām, radošās darbnīcas, uzstāsies vokālās grupas un paredzēta Ziemassvētku vecīša tikšanās ar bērniem. Līvu laukuma tirdziņa mazajiem apmeklētājiem būs iespēja kopā ar rūķiem darboties Pasaku namā.

Pirmssvētku laikā Rīgā ikviens aicināts apmeklēt arī vides objektu festivālu Ziemassvētku egļu ceļš, kurā apskatāmi 42 vides objekti, tajā skaitā tradicionāli rotātas egles, kā arī oriģināli un inovatīvi Ziemassvētku egļu projekti. Ziemassvētku egļu ceļa karte pieejama Apmeklētāju pieņemšanas un tūrisma informācijas centros.

Adventes un Ziemassvētku pasākumu programma pieejama interneta vietnē www.kultura.riga.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja