Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Tuvojas Latgales vēstniecības GORS atklāšana

29. un 30. maijā ar atklāšanas koncertu divās daļās durvis vaļā vērs Latgales vēstniecība GORS, informēja koncertzāles pārstāve Aija Eriņa. Līdz ar Vasarsvētkiem tiks piedāvāts plašs atklāšanas pasākumu klāsts – gan profesionālās mākslas un populārās mūzikas koncerti, gan kino demonstrēšana un mākslas darbu izstādes.

Pilna atklāšanas svētku programma tiks izziņota 2. maijā, savukārt biļetes uz Latgales vēstniecības GORS pasākumiem no 3. maija varēs iegādāties Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā, kā arī interneta vietnē www.bilesuparadize.lv

Latgales vēstniecības GORS māja tiks iesvētīta un ieskandināta jau 19. maijā, Vasarsvētkos, ko Kristīgajā kalendārā dēvē arī par Svētā Gara dienu. Šai dienā ar mājas sapošanu un rotāšanu tiek svinēta ne tikai dabas, bet arī cilvēka garīgā atdzimšana, kam par godu skanēs Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas un Latgales vēstniecības GORS simfoniskā orķestra koncerts. Vasarsvētkos tiks ieskandināti Latgales vēstniecības GORS koncertflīģeļi Steinway&Sons.

Koncertzāles atklāšanas koncerta pirmajā daļā skanēs dziesmu spēle Ķēniņmeita. Latgales pasaka. Pirmās daļas galvenais uzdevums ir atklāt Latgales ļaužu sapņus un cerības, atspoguļot savdabīgo, dažādu nāciju ietekmēto Latgales folkloras bagātību, šīs puses mūziķu, dejotāju un spēlētāju prasmes. Savukārt koncerta otrajai daļai būs jāatklāj akustiskās koncertzāles iespējas dažādos žanriskos un stilistiskos spektros: koncertflīģeļu Steinway&Sons, kora, ērģeļu un simfoniskā orķestra skanējums. Koncerta otrajā daļā piedalīsies Liepājas Simfoniskais orķestris (diriģents Atvars Lakstīgala), ērģelniece Iveta Apkalna, pianists Vestards Šimkus, solisti Krišjānis Norvelis un Guntra Kuzmina, dziedātāji no Rēzeknes, Daugavpils un Cēsu koriem, kā arī citi mākslinieki.

No 20. līdz 25. maijam Latgales vēstniecībā GORS norisināsies pirmā Latgales filmu nedēļa, kuras laikā tiks demonstrētas profesionālās spēlfilmas, dokumentālās filmas, amatierfilmas, kā arī pašas jaunākās filmas par Latgali un tās cilvēkiem. Latgales filmu nedēļas laikā tiks izrādītas vairākas Edgara Blinova filmas, Kristīnes Želves dokumentālā filma Fedja, vairākas Herca Franka filmas, Voldemāra Ivdra dokumentālās filmas Laika i myuža roksti un Izdzeivuot pīdereibu. Dzeive gleznuos, Jāņa Ozoliņa-Ozola dokumentālā filma Myužeigais kalinders, kā arī citi kino darbi. Latgales filmu nedēļas laikā pirmizrādi piedzīvos Ilzes Kungas-Melgailes dokumentālā filma Brāļi Varslavāni.

Latgales vēstniecības GORS atklāšanas pasākumi turpināsies arī 1. un 2. jūnijā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja