Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Uldis Rudaks: Festivāla sajūta ir!

Summer Sound Liepājas pludmalē – dejas smiltīs

Liela daļa Latvijas jauniešu šo nedēļas nogali pavada Liepājā, kuras pludmalē trešo reizi notiek festivāls Summer Sound. Īpaši neiedziļinoties niansēs, patiesībā šī festivālu tradīcija pludmalē nemaz nav tik jauna – pirms tam tur vairākus gadus ļoti veiksmīgi notika Baltic Beach Party, un, ja jau ļaudis bija pie kā tāda pieradināti, tad, šim festivālam izbeidzoties, vieta nevarēja palikt tukša, un radās Summer Sound.

Tuvojoties piektdienas vakaram, cilvēku pūļi jau plūda uz festivālu, jo jau kopš pieciem vakarā publiku pirms galvenajiem māksliniekiem iesildīja visai daudzveidīgas grupas – Komjaunatne, Re:public, Willow Farm, Dabasu Durovys, Crazy Strawberry, Dons, Crow Mother un citi pašmāju un kaimiņvalstu mūziķi.

Pirmais lielais mākslinieks bija Aloe Blacc, kurš sniedza perfektu amerikāņu soula un fanka priekšnesumu, kārtējo reizi apliecinot, ka šādiem melnādainiem mūziķiem no ASV šī kultūra ir asinīs un nav nemaz nepieciešams, lai viņi būtu pirmā lieluma zvaigznes, lai publika paliktu apmierināta. Visvairāk visi, protams, gaidīja pašmāju zvaigznes – Prāta vētru, kas Summer Sound šovasar sniedza vienīgo šāda mēroga koncertu Latvijā.

Saulei rietot, savu uzstāšanos ilustrējot ar projekcijām uz vairākiem milzīgiem ekrāniem skatuves fonā un abās pusēs, nesen festivālu festivālā – Glastonberijā Anglijā – rūdījumu guvušie jelgavnieki kā vienmēr bija līmenī, ar aizrautību spēlējot dziesmas no dažādiem savas darbības posmiem, un hitu viņiem, kā zināms, netrūkst. Publika bija svētlaimē.

Prāta vētras uzstāšanās noslēdzās ar salūtu, kas vienlaikus bija episks starts ļoti lieliskam The Sound Poets koncertam – Jānis Aišpurs ar savu saliedēto komandu, kuras dalībnieku sejās patiešām nolasāmas pilnvērtīgu grupas dalībnieku un nevis prasmīgu piespēlētāju izteiksmes, spēja noturēt publikas uzmanību līdz pašām beigām, apliecinot, ka viņi kļuvuši par vienu no labākajām Latvijas šībrīža koncertgrupām.

Kaut oficiāli festivālā ir piecas skatuves, no kurām četras piedāvā koncertus un viena dīdžeju priekšnesumus, patiesībā to ir vairāk – pēc pusnakts klejojot pa festivāla teritoriju, mūzika gāžas no visām pusēm un neizskatās, ka, koncertiem beidzoties, ļaudis grasās vienotā straumē doties uz savām guļvietām – vietējie uz mājām, pilsētas viesi – uz telšu pilsētiņu, pārpildītajām Liepājas viesnīcām vai gluži vienkārši ielās, varbūt lai paspētu vēl paviesoties klubā Fontaine Palace, kur festivāla pirmajā naktī, arī ārpus teritorijas papildinot tā programmu ar ko smagāku, spēlēja grupa Apēdājs.

Pats festivāls arī nedomā ieslīgt vieglās popmūzikas rāmī – sestdienā, otrajā festivāla dienā, Liepājas pludmalē būs gan Indygo, gan Inokentijs Mārpls un Dzelzs vilks, gan Burned In Blizzard, Sibyl Vane un Rīta stienis, un pat Latvijas populārākie metālisti Skyforger. Uz galvenās skatuves būs Igo, Pienvedēja piedzīvojumi, Linda Leen & The Gray Cardinals un Mika.

Nav šaubu – festivāla vai pat pludmales karnevāla sajūta sammersaundā ir, bet par to otro varbūt patiešām derētu padomāt, lai visu padarītu vēl interesantāku, jo mēs taču visi zinām, ka Latvija nav ne kripatiņas sliktāka par Brazīliju.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja