Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Valmieras drāmas teātra ēkas rekonstrukcijas atlikušos darbus par 8,2 miljoniem eiro veiks Aimasa

VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) atklātajā konkursā atlikušo būvdarbu veikšanai Valmieras drāmas teātra (VDT) būvprojekta īstenošanai līdz objekta nodošanai ekspluatācijā par saimnieciski izdevīgāko atzīts SIA Aimasa piedāvājums ar piedāvāto līgumcenu 8 162 914,38 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), informēja VNĪ valdes locekle Jeļena Gavrilova.

Patlaban jau ir izbūvētas VDT jaunās black box zāles metāla konstrukcijas, un ēka pamazām iegūst jauno veidolu. Neatliekamie būvdarbi un ēkas nesošo konstrukciju izbūve, ko patlaban veic Aimasa, tuvojas noslēgumam, un šie darbi būs izpildīti līgumā paredzētajā apjomā. Gavrilova norāda, ka tas apliecina, ka līguma pārtraukšana ar pilnsabiedrību SBSC bija pareizs lēmums.

Atlikušie būvdarbi līdz objekta nodošanai ekspluatācijā Aimasa būs jāpabeidz 14 mēnešu laikā no līguma noslēgšanas dienas. Līgums ar būvuzņēmumu tiks noslēgts tuvāko nedēļu laikā.

Atklātajā konkursā atlikušo būvdarbu veikšanai piedāvājumus bija iesnieguši četri būvniecības uzņēmumi - Aimasa, pilnsabiedrība P un S būvniecība, SIA Velve un SIA Pillar Contractor. Piedāvātās līgumcenas bija sākot no 8,2 miljoniem eiro līdz 10,3 miljoniem eiro bez PVN.

Maijā būs noslēgušies arī neatliekamie būvdarbi nesošo konstrukciju mehāniskās stiprības un stabilitātes nodrošināšanai, tostarp pamatu pastiprināšana, izbūve un ēkas nesošo konstrukciju izbūve saskaņā ar būvprojekta risinājumiem. Tā kā Aimasa turpinās strādāt būvobjektā, VDT ēkas rekonstrukcijas darbi turpināsies bez pārtraukuma un jau 2024. gadā gan teātra kolektīvs, gan skatītāji varēs novērtēt rekonstrukcijas laikā paveikto, uzsver Gavrilova.

VNĪ pērn izbeidza līgumu ar iepriekšējo VDT ēkas būvdarbu veicēju - pilnsabiedrību SBSC, jo tā pēc vairākkārtējiem pieprasījumiem nespēja atbilstoši normatīvajiem aktiem, tostarp Ekonomikas ministrijas izstrādātajām vadlīnijām par būvniecības izmaksu sadārdzinājuma novērtēšanu un kompensēšanu, pamatot būvniecības izmaksu sadārdzinājuma 50% apmērā no būvdarbu līguma summas jeb 3,8 miljonu eiro (ar PVN) cēloņsakarību ar uzsākto karadarbību Ukrainā, kā arī nespēja iesniegt dokumentus, kas apliecinātu pieprasītā sadārdzinājuma pamatotību vairākās tāmes pozīcijās. 

Tāpat faktiskā darbu izpilde būtiski atpalika no līgumā paredzētās - 2022.gada 30.septembrī faktiskā darbu izpilde bija tikai 21%, kaut arī saskaņā ar līguma būvdarbu grafiku tai būtu jābūt 50% no kopējā būvdarbu apjoma.

Pēc rekonstrukcijas pabeigšanas 2024.gada pirmajā pusē VDT ēkai būs paaugstināta energoefektivitāte un uzlabota energovadība, teātra darbiniekiem nodrošināta komfortablāka darba vide, izbūvēta jauna black box zāle, kā arī uzlabota vides pieejamība. Plānotās VDT projekta kopējās izmaksas ir 10,41 miljons eiro, kas ietver būvniecības, projektēšanas, autoruzraudzības, aprīkojuma iegādes un citas izmaksas.

VNĪ dibināts 1996.gadā, tā 100% akcionārs ir Finanšu ministrija.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja