Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Rimi: Dominā akceptējot Maxima, tiek kropļota konkurence

Konkurences padomes (KP) lēmums aizliegt Rimi un atļaut Maxima veikala atvēršanu tirdzniecības centrā Domina Shopping ir tik absurds, ka raisa bažas par neiedziļināšanos vai neizprotamu ieinteresētību tirgus pārdalē, pausts Rimi paziņojumā medijiem.

"Tas ir negodīgs veids, kā tiek kavēta Rimi attīstība un stiprinātas Maxima tirgus pozīcijas. Pieņemtais lēmums ir negodīgs un konkurenci kropļojošs," uzskata Rimi.

KP ir ignorējusi, ka Maxima un Rimi pozīcijas tirgū Rīgā ir līdzvērtīgas, un ar savu lēmumu Maximai devusi nepamatotas priekšrocības. To, ka KP darbojusies tieši Maxima interesēs, pēc Rimi domām, apliecina fakts, ka KP jau gada sākumā savā lēmumā, kurā liedza Rimi slēgt nomas līgumu, norādīja, ka bez Rimi tikai Maxima koncepts spētu nodrošināt tirdzniecības centra Domina pieprasījumu.

Turklāt KP lēmuma pieņemšanas laikā esot koriģēti dati, norāda Rimi.

"Lai atbalstītu Maxima, KP mākslīgi palielinājusi Rimi tirgus daļas. Kaut arī veikalu tīklam Maxima Rīgas pilsētas teritorijā iepriekš nav bijusi stratēģija attīstīt komercdarbību ikdienas patēriņa preču tirdzniecībā multifunkcionālajos iepirkšanās centros, tas nekādi nenorāda uz to, ka Maxima tirgus pozīcijas tādējādi būtu vājākas kā Rimi.

Maxima ir krietni aktīvāka citos konkrētā tirgus segmentos, īstenojot saimniecisko darbību lielveikalos ārpus multifunkcionālajiem iepirkšanās centriem, tostarp Maxima zīmola veikalos ar vienu "X", kuru kopējais skaits konkrētajā ģeogrāfiskajā tirgū ir lielāks nekā Rimi tirdzniecības vietu skaits," savu viedokli pamato Rimi.

Tāpat KP arī nav ņēmusi vērā būtisku argumentu par citu veikalu skaitu teritorijā ap tirdzniecības centru Domina, kas atzīstami par Rimi un Maxima konkurentiem, kas arī veicinājis Rimi tirgus daļu mākslīgu pieaugumu.

Tirdzniecības centrs Domina Shopping sadarbības līgumu ar mazumtirdzniecības tīklu SIA Maxima Latvija par telpu nomu pārtikas lielveikala atvēršanai noslēdza jau janvārī. Pēcāk šo lēmumu vērtēja KP.

Top komentāri

Maxima Dominai nepiestāv
M
Maxima Dominai nemaz nepiestāv. Tur bija jābūt vai nu Sky, vai Prismai vai sliktākajā gadījumā Rimi
Phe
P
Prisma vienīgā tur neko nekropļoja.
Vau!
V
Tagad 242 metru attālumā būs divi Maxima veikali. Ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha... Konkurences padome, ha-ha-ha. Konkurences padome, super! Orvelam tas patiktu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē