Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Bondars: Tiek ievēlēti vāji vadītāji, tādēļ krītam ārā no starptautiskās aprites

Partijas Reģionu alianse kopsapulcē sestdien biedri debatēja par Latvijas Reģionu apvienības (LRA) darbību Saeimā, apspriežot iespējas, kā aktivizēt darbu, lai politiskais spēks iegūtu kādu ietekmi uz valsts lēmumiem.

LRA Valsts prezidenta amata kandidāts Mārtiņš Bondars (LRA) atzīmēja, ka politiskā spēka ierosinājums noteikt, ka Valsts prezidentam jābūt augstākajai izglītībai un pielaidei valsts noslēpumam, nav guvis valdošās koalīcijas atbalstu. "Tu neesi no mūsu šļakas, tāpēc balsosim pret," tā Bondars raksturoja attieksmi, ar kuru esot nācies saskarties, virzot minēto priekšlikumu Saeimā.

Viņš norādīja uz to, ka Latvijā tiek ievēlēti vāji vadītāji, tādēļ "mēs krītam ārā no starptautiskās aprites". Bondars uzsvēra, ka nav pieņemamas aizklātas valsts augstākās amatpersonas vēlēšanas, jo šādā situācijā Saeimā nestrādā nepieciešamie paškontroles mehānismi.

Savukārt politiķis Māris Gulbis, runājot par Valsts prezidenta vēlēšanām, norādīja, ka par vēlamo kandidātu jau varētu būt vienojušies gan cilvēki "no pilsētām pie jūras", gan citi. RA priekšsēdētājs Andrejs Ence, runājot par Bondara izredzēm tikt ievēlētam augstajā amatā, gan vēl izteica cerību, ka "varbūt tiešām uzspīd gaisma tuneļa galā un mums būs savs prezidents".

Sanāksmē tika runāts arī par skandālos iepīto LRA deputātu Daiņa Liepiņa un Artusa Kaimiņa darbību. Ja arī dažam atnākušajam par abu politiķu rīcību bija radušās kādas šaubas, kopumā abi deputāti tika aizstāvēti, un pat tika domāts, kā Kaimiņa popularitāti sekmīgāk izmantot politiskā spēka labā.

Liepiņš atvainojās par to, ja kādu ir aizvainojusi viņa rīcība, nepiekrītot pamest Saeimas sēžu zāli. Pēc viņa vārdiem, LRA dažkārt jābūt kā līdakai, kas sakuļ ūdeni, tādā veidā vairākiem jautājumiem pievēršot nepieciešamo uzmanību. Politiķis vērsa uzmanību, ka tagad pie varas nonākušie cilvēki rīkojas kā sistēmas dalībnieki, atbalstot tās nemainīšanu. Viņš norādīja uz grūtībām ietekmēt lēmumu pieņemšanu, ja to pieņēmēji nav gatavi mainīt sistēmu, bet gan atbalsta tās saglabāšanu.

Vairāki debatētāji pieminēja situāciju ar Liepiņu jautājumā par viņa mēģinājumu būt klāt Saeimas sēžu zālē. Šī situācija izraisīja Saeimas sēdes atlikšanu un policijas darbinieku uzaicināšanu "apsargāt" sēžu zāli. Gulbis norādīja, ka ar Liepiņu viss būs kārtībā, jo viņš pats ar sērkociņiem aizdedzinājis ugunskuru un pats arī atradīs un liks lietā ugunsdzēšamo aparātu. Savukārt Inga Bite, kura ir nolikusi deputātes mandātu uz bērna kopšanas atvaļinājumu, stāstīja, ka viņa ir piezvanījusi Liepiņam, lai noskaidrotu situāciju un arī biedriem ir tāda pati iespēja rīkoties.

Bite un vairāki citi debatētāji norādīja uz bērnu audzināšanas nozīmi. Gulbis šo ideju ilustrēja ar savu kaklasaiti, kurā "attēloti mazi gulbīši", kā arī vērsa uzmanību, ka demogrāfiskās situācijas dēļ pēc vairākām desmitgadēm viņam un citiem nebūs iespējams cerēt uz pensiju. Tāpēc Latvijā jāsāk diskusijas, vai ļaut valstī iebraukt, piemēram, pakistāniešiem un indiešiem ar augstu izglītības līmeni.

Ence norādīja, ka jāsāk gatavoties nopietnai cīņai, lai saglabātos mazie un vidējie novadi. Viņš pauda, ka pašvaldībām pieejamā finansējuma sadales sistēma var novest pie tā, ka 2017.gadā pašvaldībām Pierīgā un Latgalē radīsies problēmas ar līdzekļiem un tādā veidā tās tiktu piespiestas apvienoties.

Debašu laikā izskanēja arī priekšlikums, ka LRA Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietniecei Nellijai Kleinbergai, iespējams, vajadzētu uzticēt frakcijas vadīšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē