Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +4 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Bordāns:Konkrēta lēmuma par IeVP priekšnieka izraudzīšanās metodi vēl nav

Konkrēta lēmuma par jaunā Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) priekšnieka izvēlēšanos vēl nav, jo sākumā tiks izvērtēts, vai par to varētu kļūt kāds no IeVP struktūras, norādīja tieslietu ministrs Jānis Bordāns (VL-TB/LNNK).

Ministrs paskaidroja, ka gadījumā, ja tādā veidā jaunā priekšnieka kandidāts nebūs sameklēts, tad tiks lemts par konkursa izsludināšanu uz konkrēto vakanci.

Jāatgādina, ka 27.jūnijā Bordāns nolēma disciplināri sodīt IeVP priekšnieku ģenerāli Visvaldi Puķīti, atvaļinot viņu no dienesta. Ministrs ņēmis vērā visus disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas argumentus un tos argumentus, kurus viņš uzskatījis par vajadzīgiem, proti, faktus par pārkāpumiem, kas bija izdarīti kopš 2010.gada. "Patlaban ir nepieciešami jauni iepirkumi, kas attiecas uz viņa jomu, un tie ir ļoti atbildīgi," sacīja Bordāns, papildinot, ka sabiedrības ieguvums šajā gadījumā būs tikai tad, ja konkrētais cilvēks, kas ir zaudējis uzticību, tiks atbrīvots no dienesta.

Bordāns maijā ierosināja disciplinārlietu pret Puķīti un uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku viņu atstādināja no amata pienākumu pildīšanas. Disciplinārlieta bija saistīta ar publisko iepirkumu jomu. "Ieslodzījuma vietu sistēmā ir konstatēti fakti, kas varētu liecināt par pārkāpumiem Publisko iepirkumu likuma un Valsts pārvaldes iekārtas likuma normu īstenošanā. Lai noskaidrotu tā iemeslus, tieslietu ministrs ir ierosinājis disciplinārlietu par IeVP priekšnieka Visvalža Puķītes rīcību," iepriekš skaidroja Tieslietu ministrijas pārstāvji.

Konkrētajā gadījumā radušās bažas, ka IeVP priekšnieks, iespējams, ilgstoši nav novērsis iestādē pastāvošās problēmas publisko iepirkumu un arī citās jomās, no kā izriet arī bažas par to, vai viņš spēj kvalitatīvi pārvaldīt ieslodzījuma vietu sistēmu.

Kā iepriekš pastāstīja pats Puķīte, disciplinārlietas pamatā esot nodomu protokols, kas pērn vasarā ticis noslēgts ar kādu uzņēmumu. No Puķītes teiktā bija noprotams, ka šis nodomu protokols bijis saistīts ar ieslodzījuma vietu infrastruktūras, tostarp Olaines cietuma, attīstības plāniem nākotnē.

Reaģējot uz šo nepatīkamo jaunumu, viņš sacīja, ka neesot izdarījis neko tādu, par ko būtu jākaunas. "Ja būtu kādas problēmas, visi materiāli tiktu nodoti prokuratūrai," uzskata līdzšinējais IeVP priekšnieks. Puķīte atzina, ka tagad neatliks nekas cits, kā dot vietu jauniem censoņiem. Viņš pauda cerību, ka ar ministra lēmumu par atvaļināšanu no dienesta nepazaudēs izdienas pensiju.

Vakar ministrs Latvijas Televīzijā norādīja, ka daļa disciplinārlietas laikā konstatēto materiālu tiks nosūtīti Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam, kuram tie būs jāizvērtē. Bordāns aģentūrai LETA sacīja, ka tas, visticamāk, būs iekšēji veikts audits, taču konkrētāku informāciju viņš varēs sniegt jaunnedēļ. Puķīte 2007.gadā uzvarēja konkursā uz Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšnieka amatu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē