Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Brante: Cīņa par Bordānu un tiesiskumu

Droši vien dažu maksātnespējas administratoru nelikumīgās darbības un shēmas nenāktu gaismā tik ātri un tik spoži, ja viņu naudaskāre jeb "apetīte" neapsteigtu pašu veidotās mahinācijas, kuras izvērsa pat ārpus Latvijas. Saku "nelikumīgas darbības", jo piederu pie tiem juristiem, kas uzskata, ka formāla likuma pildīšana ir prettiesiska, kā arī uzskatu, ka šo dažu maksātnespējas administratoru un tiesnešu rīcības dēļ cieš ne tikai maksātnespējas administratori un tiesneši, kas neatbalsta šādas darbības, bet visi juristi un visa tiesu sistēma kopumā, kā arī Latvijas tēls kā tāds.

Vēl nesen biedrība Demokrātiskie patrioti (DP) noņēma J.Bordānu ne tikai no valdes priekšsēdētāja amata, bet arī neievēlēja valdē, jo tas esot bijis pārāk aizrāvies ar TB/LNNK (NA) un pilnībā atdevies darbam Tieslietu ministrijā, nevis topošās partijas dibināšanas procesam. Tagad, kad J.Bordāns izgaismojis maksātnespējas administratoru mahinācijas ar pierādījumiem, kas varētu apliecināt aizdomas par šo prettiesisko shēmu, J.Bordāns meklē sabiedrotos, meklē atbalstu un aizmuguri, lai kāds palīdzētu un atbalstītu viņu cīņā par tiesiskumu. DP dod viņam savu atbalstu, jo, pirmkārt, cīņa par tiesiskumu ir atbalstāma un, otrkārt, sevis popularizēšana ir garantēta. Jau zināms, ka, līdzīgi kā Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-TB/LNNK ir piesavinājusies sev vārdu "nacionāls", tā savulaik Vienotība piesavinājās vārdu "tiesiskums". Cik zināms, abos gadījumos – tikai vārdus, ne to saturu. Kā Jelgavas cukurs netiek ražots Jelgavā, tā arī partiju nosaukumu atbilstība saturam ir tik, cik melns aiz naga.

Vai ar J.Bordāna iesākto cīņu par tiesiskumu Vienotība cer atgūt šo vārdu sev? Tas, ka DP ar šo cīņu palielinās savu atbalstītāju skaitu un vairos atpazīstamību ārpus Saeimas – tas ir skaidrs. Šobrīd izskatās, ka Ministru prezidenta atbalsts J.Bordānam ir Vienotības atriebība NA par tās uzstājīgajām prasībām un ultimātiem, iespējams, arī cerība uz J.Bordānu savās rindās un vienlaikus vēlme ar tiesiskuma diegiem salāpīt caurumu savā zeķē.

Lai vai kā, galvenais, lai šajā cīņā par tiesiskuma sedziņu neaizmirstas, ka cīņas priekšmets ir nevis sedziņa, bet gan siltums, ko tā dod Latvijai. Tāpēc cīņai par tiesiskumu jābūt pēc satura, nevis vārda pēc. Par tiesiski siltu Latviju!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē