Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Cimdars: Rosinājumiem par referendumiem jābūt gradētiem

Rosinājumiem par referendumiem no sabiedrības un politiķiem, par kuriem jābalso, lai tie notiktu, ir jābūt gradētiem. Parakstu skaitam nedrīkstētu būt vienādam visiem priekšlikumiem un grozījumiem, uzskata Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars.

Jau ziņots, ka Vienotības pārstāvji Dzintars Ābiķis un viņa kolēģis Ainars Latkovskis uzskata, ka ir jāpārskata referenduma ierosināšanai nepieciešamais parakstu slieksnis, kas tagad ir 10 000 notariāli apstiprinātu parakstu. Pēc A.Latkovska domām, tie varētu būt 100 000 parakstu, piektdien rakstīja laikraksta Diena.

"Ja runa ir par tik nopietniem ierosinājumiem kā Satversmes grozījumiem, tad parakstu skaits ir jāpalielina," uzskata A.Cimdars.

"Kaut gan jāņem vērā, ka sarunas arī politiķu vidū par šo jautājumu atšķiras atkarībā no izvirzītā jautājuma. Daži no argumentiem ir arī tādi, ka cena par 10 000 parakstiem, kas pēc tam ir jāmaksā pie notāriem, ir "pārāk augsta"," norādīja komisijas priekšsēdētājs.

Viņaprāt, par šiem jautājumiem ir jāturpina plaša diskusija, ieteicams vairākas diskusijas gan ar politologiem, gan sociologiem un antropologiem. "Mēs nevaram nonākt situācijā, ka sabiedrība tiek nepārtraukti raustīta par iespēju rosināt referendumus. Tāpat būs ar politiķiem, kuri vienmēr skatīsies pār plecu, ja būs iespēja referendumus rīkot," teica A.Cimdars.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē