Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Dzintars: VL-TB/LNNK mērķtiecīgi nenodarbojas ar citu partiju deputātu vervēšanu

Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) Saeimā mērķtiecīgi nenodarbojas ar citu partiju deputātu vervēšanu, taču uztur draudzīgas attiecības ar līdzīgi domājošiem deputātiem citās frakcijās, intervijā aģentūrai LETA apgalvo apvienības līderis Raivis Dzintars.

Jau kādu laiku tiek runāts, ka Saeimas deputāte Inga Bite varētu aiziet no Reformu partijas un kā neatkarīga deputāte iestāties kādā no nacionālās apvienības partijām un atbalstīt tās frakciju balsojumos. Dzintars atzīst, ka tādu iespēju izslēgt nevar. Ja kāds citas frakcijas deputāts kādā brīdī nonāks pie secinājuma, ka, sadarbojoties ar VL-TB/LNNK frakciju, viņš var veiksmīgāk īstenot savu vēlētāju intereses, tad nacionāļi esot gatavi apsvērt sadarbības iespējas.

Dzintars arī pieļauj, ka arī daži olšteinieši savos uzskatos varētu būt tuvi VL-TB/LNNK. Ir skaidrs, ka kā neatkarīgi deputāti viņi nākamajās Saeimas vēlēšanās nevarēs startēt, būs jāmeklē sadarbības partneri. Atsevišķu partiju viņi paši, kā izskatās, neizveidos, tāpēc piezemēšanās vieta ir jāmeklē kādā no esošajām vai topošajām partijām. Vai viņi visi piezemēsies vienā partijā vai vairākās - to tagad var tikai zīlēt, atzīst Dzintars.

Jautāts, kāda, pēc viņa domām, būs bijušās valsts kontrolieres Ingunas Sudrabas politiskā karjera, Dzintars skaidro, ka Sudrabas kundzes pašreizējā taktika ir gaužām vienkārša - visos iespējamos veidos krāt politiskos žetonus, acīmredzot domājot ne par nākamajām Rīgas domes, bet par 12.Saeimas vēlēšanām. Un tad skatīties, kā sanāk. Ja žetonu būs pietiekami daudz, tad varēs mēģināt tos kaut kā likt lietā. Pēc Dzintara domām, pašlaik pat Sudrabas kundzei pašai nav skaidrības, kā tos izmantot. No vienas puses, iesaistīties kādā no esošajām partijām, kā ir atzinusi pati Sudraba, viņai nav iespējams, izveidot savu partiju, kā redzams, arī nav tik vienkārši.

Latvijā ir bijis daudz gadījumu, kad cilvēks, kamēr ir kādā neitrālā un plašsaziņas līdzekļu saudzētā amatā, publiskajā telpā var "pakratīt ar pirkstu" un norāt citus, bet, kad viņš nonāk "atklātā kaujas laukā", kur ir citi nosacījumi, daudz kas mainās. Spilgts pierādījums tam esot Zatlera kungs. Kad Zatlers bija Valsts prezidents un pieņēma populārus lēmumus, viņa popularitātes vilnis bija ļoti augsts. Kad Zatleram bija jāsastopas ar reālu politisko cīņu un tās ēnas pusēm, tad process aizgāja pretējā virzienā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē