Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Elksniņš: Kauns, ka Latvijas valdība nespēj panākt pienācīgu cieņu no citu ES valstu puses par mūsu valsts nākotni

“Sākotnējais Eiropas Savienības (ES) mērķis bija nodrošināt mieru un tas ir sasniegts. Šodien ES par mērķi būtu jānosprauž labklājību visās tajā esošajās valstīs. Diemžēl, vismaz attiecībā uz Latviju, šis mērķis netiek realizēts un mūsu valsts ir zaudētāja lomā, jo ES aparāts nenodrošina Latvijas iedzīvotājiem pienācīgu labklājību”, šodien Saeimā Ārpolitikas debašu laikā teica Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš.

“Saskaņas centrs nevēlas konfrontēt Eiropas un eiro atbalstītājus un pretiniekus. Mūs interesē lielāka Latvijas un vietējo uzņēmēju konkurētspēja, aktīva izaugsme un jauno darba vietu skaits. Mūsu mērķis ir valsts labklājība. Tieši šo iemeslu dēļ, mēs vēlamies vairāk skaidru un praktisku redzējumu par Latvijas nākotni ES ietvaros”, uzsvēra deputāts. 

“Rodas sajūta, ka tikai barikāžu laikā tauta bija sajutusi sevī spēkus aizstāvēt mūsu valsts suverenitāti, taču pašreizējā Latvijas integrācijas pakāpe ES federalizācijā, šos cilvēku centienus ir padarījusi par veltīgiem”, turpināja A.Elksniņš.

“Latvijas ārpolitikai ir jābūt virzītai uz labklājību, stabilitāti un demokrātijas ideju stiprināšanu, nevis valsts neatkarības pamatu drupināšanu ES ietvaros. Diemžēl pašreiz mēs novērojam pretējo un Latvijas valdība ir koncentrējusies uz eiro ieviešanu, nospraužot to kā pašmērķi”, norādīja viņš.

“Valsts augstākās amatpersonas nav ieinteresētas iedziļināties un ņemt vērā izmaiņas, kuras notiek ES. Un pa to laiku mūsu ražotāji zaudē konkurētspēju ES ietvaros, valstī trūkst kvalificēta darbaspēka, bet valdošie savā augstprātībā nevēlas vai nespēj ieraudzīt un apjēgt kopējo nabadzības līmeni”, uzskata Saeimas deputāts. 

“Latvijas iedzīvotāji arvien vairāk ir neapmierināti, ka lēmumi tiek pieņemti augstprātīgi un arvien atrautāk no patiesajām cilvēku interesēm, ar piespiedu taupības pasākumiem tiek pazemināts iedzīvotāju dzīves līmenis, bet nodokļi tiek izmantoti, lai glābtu Dombrovska vadītās vadības”, tā A.Elksniņš.

“Mēs redzam cik dramatiski zems atbalsts ir eiro ieviešanai, cik milzīga ir politiķu nevēlēšanās atbildēt uz sarežģīto jautājumu par ES federalizāciju, cik neapmierinātas šajās pozīcijās ir Lielbritānija, Čehija, Polija. Valdības pienākums būtu sadzirdēt šīs bažas un rīkoties saskaņā ar tām”, uzskata Saeimas deputāts. 

“Mēs vēlamies saņemt atbildi uz jautājumu, kas notiks, ja nepiepildīsies Dombrovska reklāmās paustie solījumi par eiro ieviešanas ieguvumiem. Ir taču jābūt rīcības plānam šim gadījumam”, uzsvēra viņš.

“Pašreiz lielākais apdraudējums nāk tieši no tiem eiro atbalstītājiem, kas steidzina iestāšanos eiro zonā un cenšas ierobežot tautas tiesības lemt par mūsu valsts nākotni. Eiropas līgums uzliek dalībvalstīm "likt pamatus aizvien ciešākai savienībai starp Eiropas tautām", bet šajā pienākumā mēs zaudējam savu nacionālo identitāti”, teica Andrejs Elksniņš. 

“Šobrīd īstenotā ārpolitika ES ietvaros ir nosvērusies uz visiem vienādu un derīgu pieeju.  Tās ietvaros var pat atbalstīt karadarbību Mali, Āfrikā un pavisam nopetni apsvērt iespēju ņemt dalību šajā konfliktā”, norādīja viņš.

“Lielbritānijas premjerministrs ir uzsvēris vajadzību palielināt valstu nacionālo parlamentu lomu demokrātijas attīstībā. Bundestāga nosaka ierobežojumus Vācijas līdzdalībai Eiropas stabilitātes mehānismā”, atgādināja deputāts.

“Kauns, ka tajā pat laikā Latvijas valdība nav spējīga panākt pienācīgu cieņu no citu ES valstu puses. Eirozonas krīze pārrakstījusi noteikumus par fiskālo koordināciju un banku savienību, mēs esam vīlušies Eiropas Savienībā, esam zaudējuši savus tautiešus”, uzsvēra A.Elksniņš.

“Eiro glorificēšana, tā absurdais “dievišķais” statuss, kas tiek uzspiests no valdošajiem, un nu jau tiks “potēts” iedzīvotājiem par viņu pašu nodokļu naudu ir kārtējā valdības paštaisnības paraugstunda”, teica deputāts. 

“Mēs iestājamies par tautas tiesībām izteikties referendumā par Latvijas turpmāko integrācijas pakāpi ES un šādas tiesības neviens nedrīkst atņemt. Ir notikušas pārāk daudzas izmaiņas un ir pārāk daudz nezināmo, lai valdībai vienpersoniski pieņemtu lēmumu par  mūsu valsts nākotni”, uzsver A.Elksniņš. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Austrijas neitrālais statuss

Politiskās diskusijas par iespējamo pievienošanos Ziemeļatlantijas aliansei uzliesmojušas vēl vienā apvienotās Eiropas dalībvalstī – ar savu neitralitāti zināmajā Austrijā.

Strādāt, ne spriedelēt

Aizvakar Saeimas deputāts Jānis Vitenbergs (NA) sociālajā vietnē X dalījās ar savām pārdomām par iemesliem, kādēļ Latvijas mazumtirdzniecības veikalu plauktos ir maz vietējās izcelsmes produktu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē