Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Grēviņš: Lielā tauta cīnās ar mazo tautu

Dienai atzina dīdžejs Toms Grēviņš, viņu pārņēmušas sirreālas sajūtas brīdi, kad iegājis balsošanas iecirknī un ieraudzījis plakātu, kurā bija nodrukāts jautājums par krievu valodas kā otrās valsts valodas ieviešanu.

"Šobrīd viena liela tauta ar lielu valodu, ko lieto visapkārt zemeslodei dažādās valstīs un kopienās, cīnās ar valodu, kurā runā tikai viens miljons iedzīvotāju. Lai arī tā nav datorspēle, kurā cīnās ar ieročiem, iznākums ir skaidrs ikvienam," atzina dīdžejs. "Vienīgais, kā saglābt rezultātu, ir nepieļaut referenduma atkārtošanu pēc pieciem gadiem," pauda T.Grēviņš.


Nākotne nesolās latviešu valodai būt labvēlīga, ja vien "katrs latvietis nenosolās, ka viņam būs četri bērni", sacīja T.Grēviņš, piebilstot: "Mēs varam nospraust savas pozīcijas, lai arī kas notiktu, ka šādas izmaiņas vēlreiz netiks pieļautas."

T.Grēviņš atbalsta ideju par nepieciešamību vairāk mācīt latviešu valodu. "Kāpēc gan Āfrikas valstiņas nesaceļas pret franču valodu un turki pret vācu valodu? Jo turki taču zina tikai vācu valodu, viņi savējo, turku, vairs nepārvalda," pauda T.Grēviņš.  

Dīdžejs atzina, ka referenduma rezultāti viņu nepārsteidza. "Kaut ko tādu jau gaidīju," Dienai pauda T.Grēviņš, atzīstot, ka nav lolojis arī cerības, ka "par" nobalsos mazāks skaits pilsoņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vājuma brīdis vai tendence

Iepriekšējās nedēļas beigās Indijas premjerministra zvērestu jau trešo reizi deva hinduistu nacionālistu – Indijas Tautas partijas jeb Bharatiya Janata Party (BJP) – līderis Narendra Modi, kurš att...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē