Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kaktiņš: Vēlētāji pierod pie iespējas balsot pirms vēlēšanu dienas

Vēlētāji pierod pie iespējas balsot pirms vēlēšanu dienas, aģentūrai LETA sacīja tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS sociologs Arnis Kaktiņš.

"Man šķiet, ka iepriekšējās vēlēšanās cilvēki vēl nebija pieraduši pie iespējas nodot savu balsi jau pirms vēlēšanām. Pirmajā dienā vēl nekas nav modē. Pie visa ir jāpierod. Iespējams, tas ir iemesls, kādēļ skaitļi šajās vēlēšanās ir mazlietiņ lielāki," teica Kaktiņš

Viņaprāt, pašreizējie vēlētāju aktivitātes rādītāji norāda uz to, ka vairāk cilvēku izmantoja iespēju balsot pirms šodienas. Kaktiņš uzskata, ka plašākus secinājumus par vēlētāju aktivitāti var veikt, tuvojoties vēlēšanu iecirkņu slēgšanas laikam.

"Personīgi, es neuzskatu, ka pašreizējā vēlētāju aktivitāte būtu ievērības cienīga, ir jāskatās, cik daudz cilvēku būs izvēlējušies doties balsot vakara pusē," norādīja Kaktiņš.

Kā ziņots, šodien līdz plkst.12 Latvijā nobalsojuši gandrīz 227 600 cilvēku jeb 15,8% no vēlētājiem. Savukārt nobalsojušo skaits kopā ar tiem, kas izmantoja iespēju balsot iepriekšējās trijās dienās, sasniedzis gandrīz 395 000 jeb 27,4% no balsstiesīgajiem.

Savukārt 2013.gada pašvaldību vēlēšanās līdz plkst.12 bija nobalsojuši 241 928 jeb 16,22%, bet nobalsojušo skaits kopā ar tiem, kas izmantoja iespēju balsot iepriekšējās trijās dienās, sasniedza 377 802 jeb 25,32% no balsstiesīgajiem.

Šodien Latvijā notiek pašvaldību vēlēšanas, kurās ir iespējams nobalsot no plkst.7 līdz plkst.22.

Pašvaldību vēlēšanās jāievēl 1614 deputāti. Pašvaldību vēlēšanām ir reģistrēti 599 deputātu kandidātu saraksti un 8945 deputātu kandidāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē