Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Klementjevs mudina nemainīt akcīzes nodokli autogāzei

Politiskās apvienības _Saskaņas centrs 11.  Saeimas frakcijas deputāts Andrejs Klementjevs pēc tikšanās ar Latvijas Gāzes asociācijas pārstāvjiem ir sagatavojis iesniegšanai priekšlikumu likumprojektam Grozījumi likumā "Par akcīzes nodokli"_, kas paredz atstāt akcīzes nodokli autogāzei esošajā līmenī. Pašlaik akcīzes nodokli autogāzei aprēķina pēc likmes - 90 lati jeb 128,06 euro par 1000 kilogramiem, taču 2014. gada budžeta ietvaros to plānots palielināt uz 161 euro par 1000 kilogramiem.

"Valdības plānotā akcīzes palielināšana autogāzei, tādējādi 2014. gada budžetā iegūstot papildus 1,6 miljonus latu, kas uz kopējā budžeta nav liela summa, būtiski bremzēs ne tikai autogāzes nozares attīstību Latvijā, bet arī ietekmēs uzņēmējus un iedzīvotājus. Visvairāk ietekmēs tos iedzīvotājus, kuri ievietojoši savās mašīnās autogāzes iekārtas, kā arī visus pārējos iedzīvotājus, jo tiks celtas cenas pakalpojumiem un produktiem, kas tiek piegādāti ar transporta līdzekļiem, kas aprīkoti ar autogāzi," skaidro deputāts A.Klementjevs.

"Palielinoties benzīna cenām un ekonomiskās krīzes iespaidā, iedzīvotāji ar zemākiem ienākumiem un tādi iedzīvotāji, kuriem ikdienā jāveic lielāki attālumi, kā arī tirgotāji nolēma ekonomēt un izmantot autogāzi, kas ir daudz lētāka. Taču tagad valdība lielā steigā nolēmusi palielināt akcīzes nodokli un šādā veidā kāpināt autogāzes cenas, pierādot, ka tā īsteno nepārdomātu un neprognozējamu nodokļu politiku," uzsvēra Klementjevs.

Virknē Eiropas Savienības valstu nodokļa likme par autogāzi ir ievērojami zemāka, piemēram, Igaunijā - 125.26 euro, Francijā – 107.6 euro, Spānijā – 57,54 euro, Somijā un Beļģijā nav vispār. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē