Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Kozlovskis: Ar varu uz Latviju mēs nevienu nevedīsim

Latvija pildīs noteiktās saistības par 531 bēgļa uzņemšanu divu gadu laikā, taču, ja personas nevēlēsies šurp doties, ar varu nevienu šurp nevedīs, pirmdienas rītā intervijā LNT raidījumā 900 sekundes teica iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Vienotība).

Bēgļu uzņemšanas centrā Muceniekos resursi ir pieejami, bet ierobežoti, tāpēc būtu problemātiski, ja notiktu vairāk nekā 30 personu vienlaicīga pārvietošana uz Latviju. Taču nevarētu teikt, ka "bēgļu uzņemšanas process Eiropā kopumā norisinās raiti", ko apliecina problēmas arī Grieķijā un Itālijā. Taču Latvija no noteiktā bēgļu uzņemšanas plāna negrasās atkāpties un neplāno mainīt atlases principus, kas ietver arī drošības faktoru un uzņemamo personu pārbaudi.

"Uzņemtās saistības mēs esam deklarējuši ļoti skaidri, ka mēs tās izpildīsim un pildīsim, bet process nav atkarīgs tikai no Latvijas vēlmes, bet arī no kopējās sadarbības ar Grieķiju un Itāliju. (..) Ja personas atteiksies braukt uz Latviju, mēs viņas piespiedu kārtā nevedīsim," pauda Kozlovskis.

Viņš arī uzsvēra - Latvija patlaban savu saistību izpildē Eiropas valstu vidū nav pēdējā vietā.

Jau vēstīts, ka Latvija ir uzņēmusies divu gadu laikā uzņemt 531 patvēruma meklētājus. Līdz šim Latvijā ieradies 21 persona



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība, vide, tehnoloģijas

Latvijā 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. 1950. gadā šajā datumā Francijas toreizējais ārlietu ministrs Robērs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju par nāciju sadarbību, ko mūsdienās simboli...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē