Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Kozlovskis: Jāizvērtē, vai uz katru pasākumu Briselē jāsūta Latvijas delegācija

Ņemot vērā pašreizējo drošības situāciju Briselē, ir jāizvērtē, vai uz tur notiekošajiem pasākumiem obligāti jāsūta ministrs vai Latvijas delegācija, uzskata iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Vienotība).

Viņaprāt, iespēja piedalīties konkrētos pasākumos Briselē ir jāizvērtē, ņemot vērā katra pasākuma nozīmīgumu. "Ja pasākums nav nozīmīgs - tāds, kur jābūt klāt ministram vai Latvijas delegācijai, to pietiekoši kompetenti var nosegt Latvijas pārstāvniecība," medijiem teica Kozlovskis. Tāpat ministrs uzskata, ka pasākumu rīkošana pašreizējā situācijā ir uzņemošās valsts atbildība.

Tikmēr no drošības iestādēm nav saņemta informācija, ka situācija Briselē varētu pasliktināties. Tieši pretēji - ir saņemta informācija, ka iestādes pamazām varēs atgriezties ikdienas darba režīmā. Tomēr jāsaprot, ka joprojām visas aktivitātes Briselē ir saistītas ar terorista meklēšanu, kurš ir potenciāli bīstams un labprātīgi nepadosies, uzsvēra Kozlovskis.

Jau ziņots, ka augstākais trauksmes līmenis Briselē tika izsludināts sestdien, pieļaujot iespēju, ka vairākās pilsētas vietās varētu tikt sarīkoti "Parīzes stila uzbrukumi" ar sprāgstvielām un šaujamieročiem. Ceturtais augstākais terorisma līmenis saglabāsies arī turpmākās dienas, un situācija no jauna tiks izvērtēta pēc nedēļas.

Par augstākā terorisma trauksmes līmeņa saglabāšanu Briselē tika pavēstīts neilgi pēc Beļģijas prokuratūras paziņojuma, ka vienam no svētdienas vakarā pretterorisma operācijā aizturētajiem 16 cilvēkiem piemērots mājas arests par saistību ar Parīzes teroraktiem.

Tā ir jau ceturtā persona, kam Beļģijā izvirzītas apsūdzības saistībā ar Parīzes teroraktiem, kuros tika nogalināti 130 cilvēki.

Daudziem no Parīzes uzbrukumos iesaistītajiem teroristiem bija saistība ar Beļģiju, un pastāv aizdomas, ka viens no aizdomās turētajiem Salahs Abdeslams slēpjas Beļģijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība, vide, tehnoloģijas

Latvijā 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. 1950. gadā šajā datumā Francijas toreizējais ārlietu ministrs Robērs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju par nāciju sadarbību, ko mūsdienās simboli...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē