Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Kozlovskis: Latvijā terorisma draudu līmenis joprojām paliek zems

Latvijā terorisma draudu līmenis joprojām ir zems un šorīt nograndušajiem sprādzieniem Briselē nav nekādas saistības ar Latviju, aģentūrai LETA teica iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Vienotība).

Ministrs pirms brīža sazvanījies ar Drošības policijas (DP) priekšnieku Normundu Mežvietu un guvis apstiprinājumu, ka DP sazinājies ar Beļģijas kolēģiem un pašreizējā informācija liecina, ka sprādzieni nav nekādā veidā saistāmi ar Latviju.

Arī DP paziņojumā presei raksta, ka terorisma draudu līmenis Latvijā joprojām ir zems. DP rīcībā nav informācijas, kas liecinātu par nepieciešamību paaugstināt terorisma draudu līmeni atsevišķos objektos vai valstī kopumā.

Vienlaikus DP preventīvos nolūkos sniedz konsultācijas kritiskās infrastruktūras objektu amatpersonām, kuras ir atbildīgas par fiziskās drošības pasākumiem. Šobrīd pieejamā informācija liecina, ka uzbrukumus ir īstenojuši teroristi, kas vēlreiz apliecina, ka terorisms šobrīd ir viens no galvenajiem draudiem Eiropas drošībai. Tāpat DP uztur nepārtrauktus kontaktus ar citu Eiropas valstu partneru dienestiem.

Jau ziņots, ka Zaventemas lidostā, kas ir Briseles galvenā lidosta, otrdien nogranduši divi sprādzieni. Kā arī sprādziens noticis vienā no Briseles Mālbēkas metro stacijām, kas atrodas netālu no Eiropas Savienības (ES) institūcijām. Pasažieri no metro sistēmas tiek evakuēti.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība, vide, tehnoloģijas

Latvijā 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. 1950. gadā šajā datumā Francijas toreizējais ārlietu ministrs Robērs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju par nāciju sadarbību, ko mūsdienās simboli...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē