Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

LLU mācībspēki pozitīvi vērtē Straujumas izvirzīšanu, bet norāda uz ambīciju un autoritātes trūkumu

Labi pārzina valsts pārvaldi kopumā, prot komunicēt ar dažādām sabiedrības grupām, pazīst laukus un ir nepastarpināti informēta par lauksaimniecības notikumiem, turklāt augsti vērtē lauksaimniecības izglītības nozīmi – tā LLU mācībspēki vērtē Laimdotas Straujumas (Vienotība) izvirzīšanu Ministru prezidentes amatam. Tomēr LLU pārstāvji arī norāda, ka Straujumai ir par maz ambīciju un trūkst politiskās autoritātes, vēsta reģionālais medijs Zemgales ziņas.

LLU Veterinārmedicīnas fakultātes dekāns Ilmārs Dūrītis: "Tas ir ļoti labi, ka Straujuma tika nominēta Ministru prezidenta amatam. Protams, no vienas puses žēl, ka mēs zaudējām, manuprāt, ļoti veiksmīgu zemkopības ministri, taču no otras puses – jādomā valstiski. Esmu pārliecināts, ka viņa izvirzīs atbilstošu, viņas iesāktos darbus turpinošu  pēcteci."

Arī LLU Lauksaimniecības fakultātes dekāne Zinta Gaile uzskata, ka Straujumas kļūšana par valdības vadītāju vērtējama pozitīvi, jo viņa ir kompetenta un spējīga to darīt: "Straujuma prot veiksmīgi komunicēt ar dažādiem iedzīvotāju slāņiem, uzklausīt cilvēkus un izdarīt pareizos secinājumus no dzirdētā. Turklāt viņa ir cilvēks ar stingru mugurkaulu un savu viedokli."

"Domāju, ka tas ir pozitīvi arī Latvijas lauku attīstībai, jo Straujuma pazīst laukus un ir nepastarpināti informēta par laukos notiekošo atšķirībā no iepriekšējiem premjeriem. Viņa arī skaidri parādīja, ka lauksaimniecības izglītību vērtē ļoti augstu. LLU turpmākai attīstībai svarīgi būtu, lai nākamais zemkopības ministrs interesētos ne tikai par lauksaimniecisko ražošanu un tiešmaksājumu palielināšanu, bet arī novērtētu izglītības, zinātnes un LLU lomu lauksaimniecības attīstībā," tā Gaile.

Līdzīgu viedokli pauž LLU Konventa priekšsēdis Voldemārs Bariss, kurš augsti vērtē Straujumas zināšanas par valsts pārvaldi un ilggadējo pieredzi valsts sekretāres un ministres amatā. "Straujumas kundze ļoti labi pārzina  sistēmu un cilvēkus, ir ļoti atsaucīga un atvērta  komunikācijai. Tomēr, neskatoties uz to visu, manuprāt, viņai trūkst politiskās autoritātes, un es viņā neredzu arī ambīcijas, kas nepieciešamas politiķim," uzskata Bariss.

Viņš arī norāda, ka tagad Ministru prezidenta amatā Straujumai prioritāri būs visi valsts līmenī risināmie jautājumi un priekšplānā izvirzīsies citas rūpes, un, tā kā LLU un lauksaimniecības nozarei galvenokārt būs jāstrādā ar jauno zemkopības ministru, tad pašlaik visa uzmanība jākoncentrē, sekojot līdzi tam, kādi kandidāti šim amatam tiks izvirzīti.

Jāpiebilst, ka LLU ir vienīgā valsts universitāte, kura strādā Zemkopības ministrijas pakļautībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē