Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

LTRK: Publisko iepirkumu likums satur privātuzņēmējus diskriminējošas normas

Esošā kārtība, ka valsts un pašvaldības bez publisko iepirkumu konkursiem var iegādāties preces un pakalpojumus no saviem uzņēmumiem, rada priekšnosacījumus negodīgai konkurencei. Tādēļ uzņēmēji aicina Saeimu grozīt Publisko iepirkumu likumu, lai privāto sektoru diskriminējošo normu izskaustu, portālam Diena.lv uzsvēra Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

"Šai situācijā cieš visi, un, pirmkārt, jau pati valsts - likumā nostiprinātās normas pieļauj necaurspīdīgu un neefektīvu līdzekļu izlietojumu. Cieš privātie komersanti, jo šķērssubsīdijas kropļo konkurenci un likums izslēdz iespēju uzņēmējiem izteikt savus piedāvājumus. Cieš sabiedrība, jo rezultātā tai tiek uzspiesti dārgāki pakalpojumi, kā to apliecina kaut vai līdzšinējā pieredze atkritumu apsaimniekošanas nozarē," norādīja J.Endziņš. Daudzie likuma grozījumu priekšlikumi, ko iesniegušas gan uzņēmēju organizācijas, gan publiskā sektora pārstāvji liecina par to, ka Publisko iepirkumu likums ir tālu no ideāla.

LTRK iesniegusi Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai priekšlikumus grozījumiem Publisko iepirkumu likumā, aicinot pilnveidot publisko iepirkumu procesu. LTRK biedri uzskata, ka nav pieļaujama konkurences ierobežošana, ja pakalpojumus, preču piegādes vai būvdarbus var nodrošināt privātais sektors. Tāpat LTRK iesniegusi priekšlikumus iepirkumu procedūras pilnveidošanai un jau noslēgto līgumu grozīšanas ierobežošanai.

LTRK skaidroja, ka jau iepriekš paudusi aicinājumu valdībai meklēt alternatīvus risinājumus ar Satversmes tiesas spriedumu atceltajām likuma normām, kas sasaistīja algu uzņēmumā ar iespēju piedalīties publisko iepirkumu procedūrās, norādot, ka šo normu atcelšana var atkal palielināt ēnu ekonomikas īpatsvaru tautsaimniecības nozarēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība, vide, tehnoloģijas

Latvijā 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. 1950. gadā šajā datumā Francijas toreizējais ārlietu ministrs Robērs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju par nāciju sadarbību, ko mūsdienās simboli...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē