Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Melbārde: Atsevišķās kultūras iestādēs atalgojuma fonds pieaudzis pat par 40%

Atsevišķu valsts kultūras iestāžu atalgojuma fonds, ko stājoties kultūras ministra amatā par vienu no prioritātēm izvirzīja Dace Melbārde (Nacionālā apvienība), ir pieaudzis pat par 40%, otrdienas rītā LNT raidījumā 900 sekundes sacīja Melbārde.

"Nešaubīgi, šajā gadā ir būtiski mainījusies atalgojuma situācija kopumā kultūras nozarē," viņa teica skaidrojot, ka aprēķini veikti vēl latos, un kopumā atalgojuma fonds pieaudzis par aptuveni trīs miljoniem, tostarp atsevišķās kultūras iestādēs tas palielinājies pat līdz 40%.

"Tālāk ir jautājums kā pats iestādes vadītājs šo atalgojuma fondu izlieto. Vai viņš ņem klāt jaunus cilvēkus, vai viņš būtiski palielina atalgojumu, protams, noteiktajās robežās, vai maksā kvalitātes piemaksas. Šajā ziņā kultūras iestādes ir ļoti elastīgas," viņa skaidroja.

Ministre norādīja, ka šis atalgojuma fonda pieaugums attiecināms uz valsts iestādēm. Savukārt pašvaldībās situācija esot ļoti atšķirīga un atakrīga no pašvaldību budžeta. Viņa pauda cerību, ka pamazām attīstoties valsts ekonomikai, kultūras darbinieku atalgojuma fonds izlīdzināsies arī tajās pašvaldībās, kurās attiecīgie speciālisti pašlaik ir nevienlīdzīgā situācijā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē