Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Neatkarīgie deputāti uzskata, ka EK eiro paziņojumā neļauj Latvijai slīgt optimisma eiforijā

Neatkarīgie deputāti uzskata, ka Eiropas Komisijas (EK) paustais atbalsts eiro ieviešanai neļauj Latvijai aiziet optimisma eiforijā, jo ir pieminēti arī riski, kuri valstij ir nepārtraukti jāvērtē un jāuzrauga. No šiem riskiem gan nevajadzētu nedz baidīties, nedz kautrēties, aģentūrai LETA sacīja pie frakcijām nepiederošā deputāte Elīna Siliņa.

"Jebkurā gadījumā - vai eiro ieviešana ir laba vai slikta izvēle no Latvijas puses - tā ir atzinība mūsu valstij, ka ejam pareizā virzienā ar savas ekonomikas sakārtošanu. Mēs varam garantēt stabilus rādītājus attiecībā uz inflācijas un bezdarba līmeni, kā arī attiecībā uz iekšzemes kopprodukta pieaugumu," skaidroja politiķe.

Vērtējot sabiedriskās domas pētījumus, kas liecina, ka vairākums Latvijas sabiedrības neatbalsta eiro ieviešanu, Siliņa atbildēja, ka līdzīga situācija bijusi Vācijā pirms eiro ieviešanas. Tomēr Latvijā eiro pazīst, piemēram, privātie kredīti tiek ņemti šajā valūtā. Nav tik lieli riski, ka pēc naudas ieviešanas kāds varēs manipulēt ar cilvēkiem, piemēram, valūtas kursa nezināšanas dēļ - iedzīvotājiem tas ir zināms.

Politiķe norādīja, ka, ņemot vērā sabiedrības attieksmi, notiks cenšanās lata zīmējumus atspoguļot eiro monētās.

Kā ziņots, EK trešdien oficiāli pauda atbalstu eiro ieviešanai Latvijā. EK savā slēdzienā secina, ka Latvija pārliecinoši izpildījusi visus kritērijus eiro ieviešanai un iesaka Latvijas nacionālo valūtu latu no 2014.gada 1.janvāra nomainīt pret eiro. Komisija norāda, ka Latvija veikusi nepieciešamās izmaiņas likumdošanā, kas nepieciešamas eiro ieviešanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē